Női röplabda: Bagyinka Fanni várja már, hogy Békéscsabán játsszon a válogatott

S. SZ.S. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.08.31. 09:45
null
Bagyinka Fanni (balra) és Pintér Andrea BRSE-játékosként léphetnek pályára jövő szombaton a Portugália elleni Eb-selejtezőn
A magyar női röplabda-válogatott az eredmények kedvező alakulásának köszönhetően a Ciprus elleni sikerrel kiharcolhatja az Európa-bajnoki részvételt. A válogatott az ukránok elleni mérkőzést követően Békéscsabán zárja a selejtezősorozatot. A lejátszott mérkőzésekről és a várakozásairól a válogatott feladója, Bagyinka Fanni beszélt a Magyar Röplabdaszövetség honlapjának.

A női válogatott két sima győzelemmel és egy szoros vereséggel áll az Eb-selejtezősorozat első köre után, ráadásul a következő, Ciprus elleni mérkőzésen meg lehet a kijutás. A Swietelsky-Békéscsaba és a nemzeti együttes feladójában, Bagyinka Fanniban azért van egy kis hiányérzet az ukránok elleni találkozó kapcsán.

„Mindegyik ellenfélre alaposan felkészültünk, ennek is volt köszönhető, hogy már az első körben sikerült hét pontot szereznünk. Az ukránok elleni meccs kapcsán természetesen van bennem egy kis hiányérzet, hiszen nagyon kicsin múlt, de jó érzés volt, hogy 1:2 után sikerült visszajönnünk a meccsbe” – mondta a feladó.

A férfi és a női csapat mérkőzéseire is rengeteg néző kilátogatott a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontba. Bagyinka szerint a lelátó együtt élt velük minden összecsapáson.

„Hazai pályán játszani mindig nagy élmény, óriási löketet tud adni a csapatnak a szurkolás, ez most sem volt másképp. A szerdai, ukránok elleni meccsen telt ház volt, az egész lelátó szinte együtt élt a csapattal, nagyon élveztem a hangulatot.”

Duplán hazai pályán érezheti magát a feladó, hiszen szeptember 10-én, Portugália ellen Békéscsabán lép pályára a válogatott.

„Szeretem, hogy Békéscsabán idény közben is sokszor játszunk telt ház előtt, a portugálok elleni meccsen is hasonlóban bízom. Motivál és magabiztosságot ad, hogy jól ismerem a csarnokot, egyértelmű, hogy a meccs után győztesként szeretném elhagyni a pályát! Emellett ott lesznek a lelátón a számomra legfontosabbak, ami szintén rengeteg plusz motivációt ad.”

Múlt szombaton 3:0-ra győzött a magyar válogatott Ciprus ellen, ezen a héten szombaton már Nicosiában lépnek pályára Bagyinkáék. Ha a mieink győznek, majd másnap az ukránok legfeljebb négy szettben legyőzik a portugálokat, sorozatban ötödször kijutnak a mieink az Európa-bajnokságra. Bagyinka természetesen örülne neki, de azért a hátralévő mérkőzéseken sem szeretne kikapni a csapattal.

„Az első mérkőzéshez hasonló, koncentrált játékot szeretnénk mutatni Cipruson is, nem lehet más a cél, mint a három pont begyűjtése. Ha a továbbjutás már a hétvégén eldőlne, annak természetesen örülnénk, de attól függetlenül is szeretnénk a hátralévő meccseinket is megnyerni.”

Andreas Vollmer fél éve irányítja a magyar válogatottat, amely egyre jobban összecsiszolódott az Eb-selejtező előtti felkészülési mérkőzéseken.

„Meccsről-meccsre jobban érezzük egymást és csiszolódik a játékunk, nagyon hasznos volt a felkészülés során, hogy sok edzőmérkőzést tudtunk játszani, és éles helyzetekben kipróbálni magunkat” – zárta gondolatait Bagyinka Fanni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik