Női röpi: ősszel a BL-főtáblán szerepelhet az Extraliga bajnoka

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.03.02. 19:14
null
Nagy lehetőséghez jutottak a női Extraliga csapatai (Fotó: AFP – illusztráció)
A korábbi évek jó eredményeinek köszönhetően a következő szezonban automatikusan a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet a női röplabda Extraliga aranyérmese.

 

A magyar szövetség (MRSZ) keddi beszámolója szerint az európai szövetség (CEV) elkészítette a 2021–2022-es idény kuparangsorát, ez alapján a női BL-ranglistán a 10. helyen áll az Extraliga, s ez egy BL-főtáblás helyet jelent.

Az MRSZ emlékeztet rá, a sorozat legjobb 20 csapata között legutóbb a Vasas Óbuda indulhatott a 2019–2020-as idényben, ám a fővárosiaknak ehhez a selejtezőből kellett kvalifikálniuk. A Vasas a mostani szezonban is a selejtezőben szerepelt, s a Dinamo Moszkvával szemben alulmaradt.

A CEV- és Challenge-kupa-rangsorban a magyarok az 5. helyen állnak, ez mindkét sorozatban két indulási jogot jelent. Ez a maximális kvótaszám a második és a harmadik számú megméretésben.
A férfibajnokság a BL-rangsorban a 27. helyen áll, ami egy BL-selejtezős helyet ér. A CEV- és Challenge-kupa rangsorában a 17. helyet foglalja el Magyarország, így előbbiben egy, utóbbiban két magyar csapat indulása lehetséges.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik