Női röpi: megjött az engedély, magyar válogatott lehet a Vasas centere

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.07.06. 19:46
null
A Vasas 31 éves centere magyar válogatott lehet (Fotó: Tumbász Hédi)
A Nemzetközi Röplabdaszövetség a közelmúltban áldását adta a Vasas centerének, Kalicsanin Szanjának (Szanja Kalicsanin) az országváltási kérelmére, így minden akadály elhárult a 31 éves, szerb-magyar kettős állampolgárságú játékos elől, hogy pályára lépjen a magyar válogatottban – számolt be róla a magyar szövetség honlapja.

 

Mindez azt is jelenti, hogy mostantól az Extraligában és a Magyar Kupában is magyarnak számít – tette hozzá a hunvolley.hu.

A Jakub Gluszak irányította nemzeti együttes vasárnap este Győrben kezdte meg a felkészülést az Európa-bajnokságra, amelynek Kalicsanin is tagja.

A magyar válogatott bő kerete
Centerek: Gyimes Zsófia (UTE), Kalicsanin Szanja (Vasas Óbuda), Kump Alíz (1. MCM-Diamant Kaposvár), Papp Orsolya (Vasas Óbuda), Pekárik Eszter (Swietelsky-Békéscsabai RSE)
Feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Bleicher Réka (Szent Benedek RA), Király-Tálas Zsuzsanna (Vasas Óbuda)
Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza)
Ütők: Kiss Gréta (Szent Benedek RA), Németh Anett (SC Potsdam, német), Pallag Ágnes (VfB Suhl, német), Szakmáry Gréta (Aydin Büyüksehir Belediyespor, török), Szedmák Réka (1. MCM-Diamant Kaposvár), Szűcs Kinga (1. MCM-Diamant Kaposvár), Török Kata (Vasas Óbuda), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik