Női röpi MK: előnyben a Vasas és a Pénzügyőr elődöntőben

S. SZ., CS. M.S. SZ., CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.01.15. 18:52
null
Az első felvonás után előnyben a Vasas (Fotó: Török Attila)
A Vasas 3:0-ra legyőzte vendégét, a Békéscsabát az MVM női röplabda Magyar Kupa elődöntőjében, a párharc szombati első mérkőzésén, ezt követően pedig a Pénzügyőr is 3:0-ra nyert a Kecskemét ellen. 

VASAS–BÉKÉSCSABA

A bajnoki címért versengő Vasas Óbuda és Békéscsaba is szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a már lejátszott Szent Benedek RA–Fatum-Nyíregyháza párharc mindkét csapatával ellentétben bőven válogathatott játékosai közül. Ráadásul a decemberben és január elején érkezett légiósokat is kipróbálhatta mindkét tréner. Az Achilles-ín-gyulladás miatt november óta harcképtelen liberó, Juhár Dalma helyére érkezett rutinos japán Bamba Yurika bizonyíthatta ismét helyét az együttesben. Játszott a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján is, ahol óriási csatában harcolták ki a fővárosiak a négy közé jutást. Arról a találkozóról Alexandra Malloy helyére igazolt szintén amerikai feladóátló, Taylor Bannister is tudna mesélni, hiszen ő is részese volt az ötszettes sikernek. Az öröm és boldogság a szombati mérkőzést követően sem maradt el, hiszen a több mint kétéves, BRSE elleni nyeretlenségi sorozatot sikerült megszakítania a piros-kékeknek.

Az Exraligát veretlenül vezető, korábban ötszörös magyar bajnok Békéscsabánál is volt jövés-menés. Előbb novemberben örülhettek a szabolcsiak, hiszen a hosszú sérülése után felépülő válogatott liberó, Molcsányi Rita tért vissza a pályára, majd december végén, hat év után szerződött a BRSE-hez Bagyinka Fanni, a válogatott feladója. Bodnár Dorottya – aki kisfia születése miatt maradt távol másfél évig – nem került még be a keretbe. A 28. születésnapját kedden ünneplő Molcsányi a hibákról beszélt a találkozó után: Az elejétől kezdve úgy éreztem, hogy görcsösek vagyunk, ami nagyban rányomta a bélyeget a játékunkra. Amikor lehetőségünk lett volna visszajönni a meccsbe, akkor mindig egy-egy buta hibát vétettünk, amitől a Vasas új lendületre kapott.”

KECSKEMÉT–PÉNZÜGYŐR

Férfi röplabdában a december leginkább a magyar válogatott Románia elleni két barátságos mérkőzéséről szólt. Mind a Kecskemét, mind az élvonalt egy ponttal a FINO Kaposvár előtt vezető Pénzügyőr is két játékost adott az Érd Arénában rendezett csatákra. A listavezető fővárosiak az előző szezon bajnoki és kupagyőzelmén kívül rengeteg elismerést is begyűjtöttek: a Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ) az előző év legjobb edzőjének Jókay Zoltánt, legjobb külföldi röplabdázójának Willian Reffatti da Costát, legjobb férfi röplabdázójának Magyar Bálintot választotta.

A Kecskemét sem szerénykedhetett, az MRSZ Tomanóczy Bálintot választotta 2021 legjobb utánpótláskorú játékosának. A szombati találkozón nem ő játszotta a főszerepet, viszont csapata kiharcolhatott volna legalább még egy játszmát, ha a második felvonásban a hat (!) szettlabdájából legalább egyet értékesít. A Bács-Kiskun megyeiek már csak aranyjátszmával juthatnak tovább, amit a Kőér utcában nehéz lesz kiharcolni.

NŐI RÖPLABDA
MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ

VASAS ÓBUDA–SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA 3:0 (22, 21, 18)
VASAS: Bojko 10, Kalicsanin 7, BANNISTER 17, TÖRÖK K. 18, Abdülazimova 7, Király-Tálas 2. Csere: Bamba (liberó), Vezsenyi A. Edző: Jannisz Athanaszopulosz
BÉKÉSCSABA: Kliszura 11, Zólyomi R. 7, DRPA 15, Glemboczki Z. 6, Strunjak 2, Kornienko 1. Csere: Molcsányi R., Kertész P. (liberók), Karhu, Pekárik E., Bagyinka F. Edző: Tóth Gábor
Folyondár utca, 311 néző. V.: Mezőffy, Jámbor. Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:3, 10:8, 15:16, 21:20. 2. játszma: 3:3, 6:8, 17:14, 20:16, 22:19. 3. játszma: 5:2, 13:7, 17:11, 20:14.
MESTERMÉRLEG
Jannisz Athanaszopulosz: – Ezek a mérkőzések nem a taktikáról, hanem a szívről és a csapategységről szólnak. Ma nálunk mindkettő a helyén volt, ennek köszönhető a sikerünk. Ez azonban még csak az elődöntő első találkozója volt, a visszavágón biztos, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz.
Tóth Gábor: – Annak ellenére, hogy jól védekeztünk, az összes hosszú labdamenetet elveszítettük és ezzel együtt az önbizalmunkat is. Az első két szettben nagyon gyengén fogadtunk, ami meghatározta a támadásszervezésünket. Ezután a kreativitásunk a Vasas leszorítására koncentrálódott, amit azonban rendre megoldottak.

KECSKEMÉTI RC–PÉNZÜGYŐR SE 0:3 (–24, –24, –24)
KECSKEMÉT: Szabó A. 4, Sidiropoulos, Fundora 22, Tomanóczy B. 2, Argilagos 24, Gebhardt N. 4. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Palánkai-Omoshebi. Edző: Nagy József
PÉNZÜGYŐR: Pedro Luiz 8, Magyar B. 8, Dávid Cs. 15, Gacs D. 4, Kovács Z. 19, Kiss D. 6. Csere: Feliciano (liberó), Rása A., De Souza 4. Edző: Jókay Zoltán
Kecskemét, 200 néző. V.: Szabó, Halász. Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:1, 9:11, 15:14, 20:18, 23:21. 2. játszma: 5:2, 9:4, 13:10, 20:14, 24:18. 3. játszma: 4:2, 10:8, 16:14, 17:20, 22:22.
MESTERMÉRLEG

Nagy József
: – Nagyon jól játszott a csapatom az egész mérkőzés folyamán, 19 pont könyékén jöttek mindig a hullámvölgyek, nem tudtuk egyszerűen betámadni a labdát. Nem adták fel a srácok, végig küzdöttek, de valami a Pénzügyőrnek sikerült ma jobban. A második szett végén kiénekelték a sajtot a szánkból, nagyon fáj ez, mert nyerhetőnek éreztem a meccset.
Jókay Zoltán
: – Igazából csak az eredménnyel lehetek elégedett, a játékkal nem. A szívünk, a rutinunk, a higgadtságunk a játszmák végén kisegített minket, sikerült megtalálnunk a megfelelő megoldásokat. Nagyon szoros mérkőzés volt, sokszor mentünk az eredmény után. Húsz pont feletti játékban tudtuk csak mindhárom szettet a magunk javára fordítani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik