Női röpi Extraliga: simán nyert a Vasas, idegenben fordított a BRSE

Vágólapra másolva!
2023.01.14. 17:45
null
Nem jelentett akadályt Juhár Dalmáéknak az Újpest (Fotó: Földi Imre)
A címvédő Vasas 1 óra 15 perc alatt 3:0-ra diadalmaskodott a vendég Újpest felett a női röplabda Extraliga szombati játéknapján. A Békéscsaba kétszettes hátrányból állt fel a Nyíregyháza otthonában.

A hazaiak nyolc fordulót követően is százszázalékosak.

RÖPLABDA
Női Extraliga, alapszakasz, 8. forduló
Vasas Óbuda–Újpesti TE 3:0
(17, 21, 21)
Folyondár utca, 200 néző. V: Szabó P., Selega.
VASAS: Bojko 12, Papp 3, Vezsenyi 11, Fricová 9, Abdulazimova 8, Fábián 2. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Török K. 1, Kump 1. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
UTE: Goodwin 2, Hiruela 14, Ambrosio 2, Manninger 14, Németh H. 1, Kilyénfalvi 3. Csere: Baksa (liberó), Sziládi 3, Woock 3. Vezetőedző: Horváth András.
MESTERMÉRLEG
Jannisz Atanaszopulosz:
– Örülök a három pontnak, ennek a megszerzése volt a legfontosabb a szerdai BL-vereség után. Igyekeztem ma olyan játékosoknak is lehetőséget adni, akik az elmúlt időszakban kevesebbet játszottak. Jól szerváltunk, ugyanakkor a kikényszerített újpesti támadások ellen a védekezésünk hagyott kívánni valót maga után. Ezen dolgoznunk kell, de időre van szükségünk, hogy a szünet után újra megtaláljuk a ritmust.
Horváth András: – Nagyon-nagyon sok esetben volt tartás a csapatban függetlenül azoktól a nehézségektől, amelyek az elmúlt másfél hétben nyomtak minket. Sajnálom a második játszma végét, ahol egy pályán belül leeső labdát ítéltek kintre. Azt gondolom, hogy ez a pont nagyban befolyásolta a szett alakulását is, hiszen fej fej mellett haladt a két csapat 20 pont felett. Gratulálok a csapatomnak ahhoz, hogy nem bárányok voltunk a pályán, hanem ahogy az öltözőben is megbeszéltük a másik véglet. Köszönjük a kilátogató szurkolóknak a biztatást!

Fatum-Nyíregyháza–Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (18, 23, -13, -18, -7)
Zrínyi Ilona Gimnázium, 195 néző. V: Adler, Sík.
FATUM: Cicic 6, Leban 18, Lászlop 6, Karauglu 4, Bjelova 7, Cepni 14. Csere: Tóth F. (liberó), Jurdza 11, Kovács-Francesco. Vezetőedző: Tomas Varga.
BÉKÉSCSABA: Glemboczki 3, Bodnár 9, Drpa 26, Vaszileva 19, Pintér 6, Bagyinka. Csere: Kertész, Molcsányi (liberók), Olijnyik, Aktas 16, Mosher, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MESTERMÉRLEG
Tomas Varga: – A 2:0-s vezetés után megijedtünk és így a tapasztalatlanságunk miatt engedtük a Békéscsabát feljönni. Nem nyertük meg a mérkőzést, de hatalmas tapasztalatot szereztünk. A játékosunk sérülése után úgy érzem, hogy a csapat Yagmurért is küzdött. Jobbulást neki!
Tóth Gábor: – Tompán kezdtük a találkozót, amelyet a jól küzdő Nyíregyháza remekül használt ki. A harmadik szettre ritmust váltottunk, nyitásaink hatékonysága javult, amivel megváltozott a mérkőzés képe és rá tudtuk erőltetni akaratunkat a házigazdákra, ez eredményezte győzelmünket.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik