Női röpi Extraliga: nyert a Nyíregyháza és a Békéscsaba

2020.11.15. 21:05
null
A kék mezes Nyíregyháza három szettben győzött (Fotó: Észak-Magyarország/Vajda János)
A Nyíregyháza három játszmában kerekedett vendéglátója, a DVTK fölé a női röplabda Extraliga vasárnapi játéknapján. A másik mérkőzésen a Békéscsaba fordulatos csatában, öt szettben győzött Kaposváron. Az éllovas BRSE sorozatban a tizedik találkozóját nyerte meg.

 

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
DVTK–Fatum Nyíregyháza 0:3
(–11, –18, –14)
Miskolc. V: Jámbor, Suba.
DVTK: Sitku, Kovács E. 8, Kiss E. 6, Beddingfield 2, Horton 5, Szajkó 3. Csere: Dömsödi, Bertók (liberók), Mészáros Zs., Egri 1, Kundrák 1. Vezetőedző: Toma Sándor.
FATUM: Francesco 3, Fuchs 5, Ortiz 7, Lacombe 15, Vaszileva 19, Pintér 7. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók). Vezetőedző: Németh Szabolcs.
MESTERMÉRLEG
Toma Sándor:
– Gratulálok a Nyíregyházának a győzelméhez, komolyan vették a mérkőzést, végig nyomás alatt tartottak minket. Voltak periódusok, amikor jól játszott a csapatom, extrákat tudtunk hozni, de ezt nem mindig tudjuk pontokban realizálni. A kontratámadásokban kell még nagyon sokat fejlődnünk, de ez hosszabb időbe fog telni, hiszen ezen a szinten már sokkal nagyobb ütőerő szükséges az eredményességhez.
Németh Szabolcs: – Örülök, hogy a csapat átérezte a szombati MTK elleni meccs után a hétvége zárófeladatát és annak fontosságát és viszonylag simán tudtuk hozni a "kötelezőt" a szimpatikus DVTK csapata ellen. Sajnos ezen a meccsen is tompák voltunk és olykor-olykor hibáztunk, de azt kell, hogy mondjam a tegnapi mérkőzéshez képest sok pozitív dolog is előjött játékosaimnál, elsősorban a hozzáállásában. Megyünk tovább, hiszen a következő két hétben három komoly kihívás áll előttünk.

 

1. MCM-Diamant Kaposvár–Swietelsky-BRSE 2:3 (19, –23, –21, 23, –7)
Kaposvár. V: Horváth M., Adler.
1. MCM-Diamant Kaposvár: Király-Tálas 2, Matics 12, Kump 7, Helics 17, Klisura 24, Djurics 16. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Bodovics, Kalmár, Szedmák 2, Szűcs K. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
BRSE: Glemboczki 4, Grudina 12, Koseková 2, Vander Weide 25, Pekárik 8, Drpa 28. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MESTERMÉRLEG
Szasa Nedeljkovics:
– Ma hiányzott az extra a játékunkból, és sajnos ezúttal a közönség sem tudott minket átlendíteni a holtpontokon.
Tóth Gábor:
– A mérkőzés egy részében hullámzott játékunk, illetve volt, aki jócskán elmaradt eddig mutatott formájától, de minden nehézségen felülkerekedve, néhány kiváló egyéni teljesítménnyel, igazi csapatként győztük le a Kaposvárt!

Az állás: 1. Swietelsky-BRSE 16 pont/6 mérkőzés, 2. Fatum Nyíregyháza 15/6, 3. Vasas Óbuda 10/5, 4. 1. MCM-Diamant Kaposvár 10/6, 5. UTE 6/5, 6. Szent Benedek RA 3/2, 7. MTK Budapest 0/3, 8. DVTK 0/7

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek