Női röpi Extraliga: könnyed békéscsabai siker

Vágólapra másolva!
2021.02.06. 19:20
A Békéscsaba esélyeshez méltóan, 65 perc alatt 3:0-ra legyőzte vendégét, a balatonfüredi Szent Benedek RA csapatát a női röplabda Extraliga alapszakaszának szombati játéknapján – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Az Újpest három szoros játszmában legyőzte a vendéglátó Vasast – adta hírül az MTI.


EREDMÉNYEK
Swietelsky-Békéscsabai RSE - Szent Benedek RA 3:0 (14, 13, 19)
Békéscsaba. V: dr. Árpás K., Ujházi.
BRSE: Kosekova 1, Glemboczki 9, Vander Weide 16, Drpa 11, Grudina 7, Pekárik 4. Csere: Molcsányi, Rády (liberók) Cicic 3, Zhidkova 3, Konstantinou 4. Vezetőedző: Tóth Gábor.
SZBRA: White, Szevarika 4, Valdez 4 ,Vacsi 10, Araczki 4, Baker 3. Csere: Fáth, Baksa (liberók), N. Szkorics, Dimitrics 2, Bleicher N. 5. Vezetőedző: Andrea Milodanovics.
MESTERMÉRLEG
Tóth Gábor:
– Az előzetes elképzeléseinknek megfelelően alakult a találkozó, ami lehetőséget biztosított számunkra, hogy kipróbáljunk új felállásokat. Ezek nagy része működött is, de természetesen van még min finomítani. Látszik, hogy az új igazolásokkal sokkal színesebb a taktikai repertoárunk és ez biztató a jövőre nézve.
Andrea Milodanovics: – Az első két szettben, mintha nem is léteztünk volna. Nagyon nem vagyok elégedett a teljesítménnyel, főleg nem úgy, hogy kezdő csapatból a két meghatározó játékosomat le kellett cserélni, mert ez nap az ő napjuk volt. A harmadik játszmán már látszódott a javulás. Aminek tudok örülni az az, hogy fiatal játékosaink jól tudtak teljesíteni, ez nagyon pozitív. A kezdő hatosnak sokkal többet kell nyújtania a jövőben.

Vasas Óbuda-Újpesti TE 0:3 (-18, -25, -21)
Folyondár utca. V: Horváth M., Adler.
VASAS: Zernovic 3, Giota 5, Gamma 12, Török K. 9, Strunjak 2, Fábián 2. Csere: Mihály (liberó), Kiss G. 1, Caliskan 3, Windisch 2, Takács D. 8, Tettamanti 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
UTE: Racskovszka 14, Bezsandolszka 9, Szabó L. 9, Kojdova 13, Carabali 9, Bagyinka 3. Csere: Karabaseva 1 (liberó). Vezetőedző: Horváth András.
MESTERMÉRLEG
Jakub Gluszak:
– Gratulálok az Újpestnek a győzelemhez.
Horváth András: – Nagyon örülünk annak, hogy az előző két vesztes mérkőzésünk után a mai nappal sikeresen tovább lépnünk. Az első két játszmát is viszonylag magabiztosan fejeztünk be, és a harmadiknál sem köszönt vissza, ami az előző hetekben kiütközött a játékunkban. Nincs sok időnk, hiszen február 13-án idegenben nagyon fontos Magyar Kupa mérkőzésünk lesz az MTK ellen. A mai mérkőzésből rengeteg energiát és erőt nyertünk, ennek ellenére természetesen a realitás talaján kell maradnunk. Haladunk tovább a saját utunkon, úgy ahogy azt eddig is tettük. Gratulálunk a lányoknak!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik