RÖPLABDA
NŐI EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda–Újpesti TE 3–2
(–20, 13, –17, 32, 11)
Folyondár utca. V: Mezőffy, Varjasi.
VASAS: Török K. 12, Strunjak 10, Caliskan 6, Takács D. 16, Giota 11, Gamma 38. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Kiss G., Fábián. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
UTE: Racskovszka 13, Bezsandolszka 11, Petőváry 8, Kojdová 27, Carabali 15, Bagyinka 2. Csere: Karabaseva (liberó), Boros, Németh H. Vezetőedző: Horváth András.
MESTERMÉRLEG
Jakub Gluszak:
– Azt vártuk, hogy a rájátszás első mérkőzése ilyen lesz, sok kritikus pillanattal mindkét oldalon. Összességében elégedett vagyok, és nemcsak azért, mert nyertünk, hanem mert jó színvonalon röplabdáztunk és száz százalékot adtunk ki magunkból. Ez ugyanakkor még csak az első meccs volt, készülünk tovább, mert tudjuk, hogy a következők egyre nehezebbek lesznek.
Horváth András: – Az első szettben nagyon fókuszáltan játszottunk, kicsit túl is pörögtünk, ezért esett vissza a teljesítményünk a másodikban. De nagyon pozitív, hogy ezt követően megint tudtunk újítani. Jó lett volna a negyedik játszmában lezárni a meccset, de nem vagyunk csalódottak, mert erre nincs is idő, hiszen nyakunkon az MTK elleni kupavisszavágó és aztán a Vasas elleni második mérkőzés.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc jövő pénteken folytatódik.

(MTI)