Női röpi Extraliga: háromszettes Szent Benedek RA-győzelem

Vágólapra másolva!
2021.02.15. 19:29
A Szent Benedek RA csapata három játszmában nyert a vendég Újpest ellen a női röplabda Extraliga hétfői mérkőzésén.

A balatonfüredieknél pénteken edzőváltás volt: Milodanovic Andrea helyett Kormos Mihály irányítja az együttest.

RÖPLABDA
NŐI EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
Szent Benedek RA–Újpesti TE 3:0 (17, 22, 14)
Balatonfüred. V: Tillmann, Varjasi.
SZBRA: Herbin-Baker 4, Valdez 14, Araczki 4, White 12, M. Szkorics 8, Vacsi 7. Csere: Fáth (liberó), Dimitrics 1. Vezetőedző: Kormos Mihály.
UTE: Boros 2, Kis D. 12, Villám Cs. 6, Petőváry 6, Németh H. 5, Takács V. 3. Csere: Balogh E. (liberó), Varga V., Pécsi. Vezetőedző: Horváth András.
MESTERMÉRLEG
Kormos Mihály:
– Készültünk az Újpestből, de biztosak voltunk, hogy nem a komplett csapattal fognak játszani, és a fiatalok kapnak lehetőséget, igaz nem gondoltuk, hogy ennyire. Az UTE utánpótlása nagyon jó, a ma pályára lépő lányok többsége a felnőtt kerettel készül és magas szintű munkát végez. Mi megpróbáltuk kihozni a legtöbbet a meccsből. Két közös edzésünk volt a lányokkal, nagyon sokat dolgoztunk, így egy kicsit fáradtak is voltak az izmok. Készülünk a fontos meccseinkre. Ezen a héten még két mérkőzés vár ránk idegenben, a két jelenlegi legjobb magyar csapat ellen, ha egy szettet tudunk nyerni, az már egy nagyon szép dolog lenne. Dolgozunk tovább keményen.
Horváth András: – A mai meccsel az alapszakasz véget ért számunkra, ahol szerettük volna megadni a lehetőséget azoknak is, akik eddig kevés játékidőt kaptak. Örömmel láttam, hogy többen éltek is vele. Sokat tanulhattak belőle. Utána a harmadik játszmára felpuhultunk és alacsonyabb szintre esett a koncentrációnk. Készülünk a rájátszásra és a Magyar Kupa visszavágóra!

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik