Női röpi Extraliga: előnybe kerültek a fővárosi csapatok

Vágólapra másolva!
2021.04.12. 20:31
A harmadik mérkőzéseket játszották a női röplabda Extraligában, s mindhárom párharcban fővárosi győzelem született hétfő este: a Vasas, az Újpesti TE és az MTK egyaránt 2–1-es előnybe került.

A Vasas Óbuda 3:1-re győzött hétfőn az 1.MCM-Diamant Kaposvár otthonában a harmadik helyért zajló párharcban. Az UTE házigazdaként 3:0-ra verte a Szent Benedek RA csapatát az ötödik helyért folyó helyosztón, míg a hetedik helyért az MTK 3:1-re nyert a DVTK ellen. A győztesek egyaránt 2–1-re vezetnek a párharcukban.

NŐI EXTRALIGA
A 3. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
1.MCM-Diamant Kaposvár–Vasas Óbuda 1:3
(–21, –23, 24, –20)
Kaposvár. V: Szabó P., Mezőffy.
DIAMANT: Király-Tálas 1, Matics 8, Bodovics 6, Helics 11, Kliszura 24, Kump 6. Csere: Szpin (liberó), Szedmák 1. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
VASAS: Zernovic 13, Kalicanin 10, Gamma 16, Török K. 23, Strunjak 12, Fábián 2. Csere: Juhár (liberó), Kiss G., Caliskan, Takács D. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
MESTERMÉRLEG
Szasa Nedeljkovics:
– Újra olyan meccs volt, mint az előző. Hosszú labdamenetekkel támadásokkal és védekezésekkel, ami természetesen sokat kivett mindkét csapatból. De végül a VASASNAK maradt több szufla. Lehetőségünk volt, hogy a 2. szettben megfogjuk az ellenfelünket, ami sajnos csak a 3. játszmában sikerült. Az utolsó szettben sajnos sok hibát vétettünk, amit nem tudtunk kijavítani. Csütörtökön újra pályára lépünk és szeretnénk győzelemmel hazatérni.
Jakub Gluszak: – Nagyot harcoltunk a pályán ezért a győzelemért, ismét egy jó mérkőzést játszottunk a Kaposvárral. A negyedik szettre mindkét csapatból elszállt az erő az első három, nagyon hosszú labdamenetekkel tarkított játszma után, de felül tudtunk emelkedni a fáradtságon és meg tudtuk nyerni a fontos labdameneteket. Tudjuk, hogy a negyedik meccs még az eddigi háromnál is nehezebb lesz.
Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–1 a Vasas javára.

AZ 5. HELYÉRT
Újpesti TE–Szent Benedek RA 3:0
(16, 16, 19)
Szilágyi utca. V: Jámbor, Szarka.
UTE: Racskovszka 15, Bezsandolszka 9, Petőváry 11, Kojdová 8, Carabali 13, Bagyinka 3. Csere: Karabaseva (liberó). Vezetőedző: Horváth András.
SZBRA: Herbin-Baker 4, Szevarika 14, Szerényi 4, White 2, Váldez 7, Vacsi 6. Csere: Fáth (liberó), Vukoja, N. Szkorics 1, Araczki. Vezetőedző: Kormos Mihály.
MESTERMÉRLEG
Horváth András:
– Fontos, hogy a forduló és a hazai pálya előnyét megtartottuk. Persze tudjuk, hogy ezzel nem dőlhetünk hátra, hiszen feltehetően nehezebb mérkőzés vár ránk Balatonfüreden, ahova mindenképpen a legjobb formánkat és a mai agresszív játékunkat visszük majd magunkkal.
Kormos Mihály: – Az ellenfelünk precízen és pontosan játszott, a saját játékát játszotta, nekünk csak jobb szakaszaink voltak a mérkőzésen. Türelmesen és stabilabban is játszottak, aminek ez megvolt az eredménye, és emiatt nem volt igazán esélyünk ezen a mérkőzésen. Mi rengeteg hibával játszottunk, rengeteg pontot ajándékoztunk az Újpestnek és ez egyértelműen maghatározó volt. Lehetett volna ezen változtatni, ahogy az első vagy a harmadik szettet kezdtük, vagy ahogy többször visszajöttünk a meccsbe, de nem tudtuk továbbvinni. Kevés vezéregyéniség volt a csapatban ma. Jön a negyedik meccs, 0:0-ról kezdődik, szeretnénk még visszajönni Újpestre vasárnap.
Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–1 az UTE javára.

A 7. HELYÉRT
MTK Budapest–Diósgyőri VTK 3:1
(–23, 12, 22, 16)
Budaörs. V: Soltész, Kiss Z.
MTK: Berkó L. 2, Szerencsés-Miklai 15, Papp 14, Vezsenyi 11, Godó 6, Kilyénfalvi 14. Csere: Szalai (liberó), Durst, Dani 4, Lesi 4, Petri 1, Borsos. Vezetőedző: Leiszt Máté.
DVTK: Kundrák 13, Szajkó 3, Kontura 1, Horton 13, Kiss E. 4, Beddingfield 7. Csere: Dömsödi (liberó), Egri 4, Tóth R., Sitku, Mészáros Zs. Vezetőedző: Toma Sándor.
MESTERMÉRLEG
Leiszt Máté:
– Megérdemelt és egyértelmű győzelmet arattunk. Örültem, hogy a lányok a mérkőzés nagy részében betartották, amit megbeszéltünk. Csütörtökön azért megyünk Miskolcra, hogy lezárjuk a párharcot.
Toma Sándor: - Jól indult a találkozó, de egy fegyelmi probléma rányomta a bélyegéta második szettre. A harmadik játszmában ugyan jól játszottunk, de az MTK ma összességében egységesebb volt és megérdemelten győzött.
Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–1 az MTK javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik