Női röpi Extraliga: az MTK legyőzte a Nyíregyházát

Vágólapra másolva!
2022.12.02. 22:00
null
Camila Hiruela vezette győzelemre az Újpestet Kaposváron (Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport)
Az MTK hazai pályán 3:2-re legyőzte a Nyíregyházát a női röplabda Extraliga pénteki játéknapján.

 

A városmajoriak az első két szettet a lehető legkisebb különbséggel nyerték meg a fordulatos összecsapáson, az első felvonásban 5–14-ről fordítottak.

Az MTK a harmadik szettben 18–24-ről, a negyedikben 9–15-ről tudott egyenlíteni, de végül mindkétszer a Fatum örülhetett, az ötödik játszma azonban simán lett a házigazdáé, amely sorozatban – és összesen – második győzelmét szerezte meg az Extraligában. A nyírségiek kispadján most mutatkozott be a hétfőn kinevezett új vezetőedző, a szlovákiai Tomas Varga.

A játéknap másik találkozóján az Újpest idegenlégiósai vezérletével nyert Kaposváron: a vendégektől az argentin Camila Hiruela 20, a kubai Claudia Tarin 19 pontot szerzett.

RÖPLABDA
NŐI EXTRALIGA, 7. FORDULÓ

MTK Budapest–Fatum-Nyíregyháza 3:2
(24, 23, -24, -23, 9)
Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 85 néző. V: Jámbor, Halász E.
MTK: Szabó L. 16, Briga 4, Aszonja 19, Tatár 15, Costa 15, Berkó 4. Csere: Divényi (liberó), Varga B. Vezetőedző: Leiszt Máté.
FATUM: Lászlop 4, Karaoglu 19, Jurdza 10, Cepni 14, Cicic 3, Leban 23. Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco 1. Vezetőedző: Tomas Varga.
MESTERMÉRLEG
Leiszt Máté:
– Mind a két csapat részéről nagyon nagy küzdelem zajlott a pályán, gratulálni kell mindkét félnek a mai meccshez. Az első két szettben koncentrált, jó minőségű röplabdát játszottunk. A másik két szett elején úgy éreztem, hogy túlságosan megnyugodtunk, ezért elmaradtak a jó megoldásaink, amiket előtte produkálni tudtunk. Hiába küzdöttünk, nem tudtunk visszajönni, ám az ötödik szettben újra a kellő agresszivitással játszottunk, a szívünk pedig belevitt minket a győzelembe.
Tomas Varga: – Jól kezdtük a mérkőzést, de az első két szettben fontos pillanatokban hibáztunk és segítettük az ellenfelet. Annak ellenére, hogy jó volt a nyitásfogadásunk, nem voltunk elég hatékonyak a támadásokban és sok hibát vétettünk. A harmadik szettől változott a játék képe, kevesebbet hibáztunk főleg támadásban, de ami számomra most fontos, hogy elkezdtünk jól védekezni és hosszú labdameneteket is tudtunk játszani. Ennek örülök, erre kell építeni a jövőben. A lányok harcoltak és ezért csak a végeredmény miatt lehetünk elégedetlenek.

KNRC–UTE 1:3 (20, -19, -18, -23)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 350 néző. V: Szabó P., Szarka.
KNRC: Szedmák 16, Bodovics 5, Ubavics 15, Godó 9, Gyimes 13, Renko 3. Csere: Radnai Lili (liberó), Hegyi, Budai 1, Narancsics. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
UTE: Hiruela 20, Ambrosio 5, Manninger 15, Tarin 19, Kilyénfalvi 6, Boskó 1. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Sziládi, Woock. Vezetőedző: Horváth András.
MESTERMÉRLEG
Vincent Lacombe:
– Az UTE a mai napon jobban játszott, agresszívabbak voltak, és megszerezték a győzelmet.
Horváth András: – Először is gratulálok a csapatnak, és az egész stábnak ehhez a győzelemhez! Azt gondolom, hogy Kaposváron ebben a csarnokban sok együttesnek meg fog gyűlni a baja ezzel a Kaposvárral. Az első játszmában a védekezések folyamán elkezdtük megérezni a terem adta lehetőségeket, magasságokat. Majd innentől kezdve a nyitásokkal és rendezett blokkhelyzetekkel sikerült átvennünk a mérkőzés irányítását, és ezt követően sikerült megnyernünk a meccset. Az MTK összecsapás után azt gondolom, hogy egy fontos 3 pontot hoztunk Újpestre. Köszönjük szépen a biztatást azoknak a szurkolóknak, akik elkísértek bennünket, és azoknak is, akik otthonról támogatták a csapatot!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik