Női röpi Eb: Németh Anett teljes értékű edzésmunkát végez

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.21. 13:23
null
Németh Anett (14) még novemberben szenvedett térdszalag-szakadást (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe, 2019)
Novemberi térdszalag-szakadását követően már teljes értékű edzésmunkát végez, így ott lehet az augusztus 18-án rajtoló Európa-bajnokságon Németh Anett, a magyar női röplabda-válogatott feladóátlója.

 

Jakub Gluszak, a magyarok lengyel szövetségi kapitánya a hazai szövetség honlapján emlékeztetett: a 21 éves játékos júniusban az Európa-ligán ott volt az együttessel, hogy szokja a légkört.

„Teljes értékű munkát tud végezni, panaszmentesen dolgozik, úgyhogy készen fog állni az Eb-re" – adott helyzetjelentést játékosáról a tréner.

Németh az elmúlt három szezonban az Egyesült Államokban játszott, ősztől azonban a Bundesligában szereplő SC Potsdamot erősíti majd. A 25-szörös válogatott röplabdázó két éve a részben budapesti rendezésű kontinenstornán a magyarok egyik legjobbja volt.

A jelenleg Bakiban edzőtáborozó magyar csapat szerdán (ma) és pénteken a házigazda azeri csapattal felkészülési mérkőzést vív, ezt követően Győrben folytatja a közös munkát, majd Szombathelyen a Savaria Kupán – Hollandia, Csehország és Azerbajdzsán társaságában – szerepel.

A válogatott augusztus 20-án a szlovákok ellen kezdi meg szereplését a szerb, bolgár, horvát, román közös rendezésű Eb-n Zadarban (Zára). A nemzeti csapat ezt követően sorrendben az Eb-újonc svájciakkal, az olimpiáról érkező olaszokkal, majd egy szünnap után a házigazda horvátokkal, végül a fehéroroszokkal találkozik.

Az Eb szeptember 4-ig tart, a hatcsapatos csoportokból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik