Női röpi Eb: még él a magyarok matematikai reménye

Vágólapra másolva!
2019.08.29. 17:05
A három szett alatt harminc pontig jutó Polina Rahimova vezérletével 3:0-ra nyert Azerbajdzsán Románia ellen a női röplabda Európa-bajnokság C-csoportjában Budapesten, így még reménykedhetnek a magyarok.

Az azeriek megtették, amiért a legelvakultabb magyarok szurkoltak: 3:0-ra legyőzték Romániát a női röplabda Európa-bajnokság C-csoportjának zárónapján. Az azeriek elképesztően jól szerváltak, három szett alatt 12 ászt ütöttek. Ebből világklasszisuk, Polina Rahimova egymaga tizet vállalt, ráadásul 30 (!) pontig jutott.

Az azeriek sikerével a magyar csapatnak maradt még matematikai esélye, hogy a 16 közé jusson, ehhez „csak” 3:0-ra vagy 3:1-re le kell győzni az Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandiát – ezt hívják lehetetlen küldetésnek. Ha mégis sikerülne, akkor ugyanúgy két-két győzelme lenne Romániának és Magyarországnak, továbbá hat-hat pontja, a helyezésről döntő harmadik kritérium, a szettarány viszont a magyaroknak kedvezne.

Csakhogy igen kevés az esély arra, hogy így alakul... Mindenestre hatkor kezdődik a magyar–holland csata, amelyet a NSO-n élőben közvetítünk.

NŐI RÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG

C-CSOPORT, BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNA
Románia–Azerbajdzsán 0:3 (–15, –14, –21)

KÉSŐBB
18.00:MAGYARORSZÁG–Hollandia (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik