Koronavírus: Pádár szerint az orosz röpibajnokságot befejezhetik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.20. 15:34
Mivel legfeljebb három hét van hátra az orosz röplabda-bajnokságból, a szervezők a koronavírus-járvány ellenére megpróbálják megrendezni a mérkőzéseket Pádár Krisztián, a Fakel Novij Urengoj magyar játékosa szerint.

A 23 éves röplabdázó az M1 aktuális csatornának pénteken azt mondta, a napokban jelentették be, hogy már csak zárt kapuk mögött rendeznek összecsapásokat, és az országban az elmúlt két napban "kisebb pánikhangulat" alakult ki a járvány miatt.

„Néhány hely kiürült és a repülőtereken is kevesebb emberrel találkoztunk, mint általában” – nyilatkozta Pádár. Hozzátette, hogy az ő csapata turistaosztályon utazik az eddig megszokott légitársasággal. Jelezte, a mérkőzések lejátszása kapcsán nincs oka az aggodalomra, viszont a repülőtereken nehéz elkerülniük, hogy közel kerüljenek más emberekhez.

A magyar játékos elmondta, Oroszországban eddig nem végeztek el túl sok koronavírus-tesztet, de az elmúlt napokban hoztak korlátozó intézkedéseket. Általánosságban úgy látja, egyelőre még „nem veszik túl komolyan” a helyzetet a helyi lakosok.

Pádár számára most az jelenti a legnagyobb problémát, hogy a feleségével együtt autóval ment ki Oroszországba, így jelenleg a határzárok miatt nagyon nehéznek tűnik a hazajutásuk. A pénteki nap folyamán az orosz szövetség hivatalos honlapján közölte: határozatlan időre felfüggeszti a bajnoki küzdelmeket.

„Jövő héten vitatjuk meg, mikor és milyen lebonyolítással folytatódjon a bajnokság”– fogalmazott Mihail Odloznij, az orosz szövetség alelnöke.

A férfiak jelenleg a hatba jutásért mérkőznek a rájátszásban, Pádár csapata a Jenyiszej Kransznojarszk otthonában múlt vasárnap 3:2-es vereséget szenvedett, a visszavágót szombaton vívták volna Novij Urengojban. A női bajnokság az elődöntőjénél tart, ott egy-egy mérkőzést játszottak le a párharcokból.

Pádár az interjúban elmondta azt is, hogy Koch Róberttel, a magyar válogatott új szövetségi kapitányával telefonon már hosszasan egyeztettek, és bár vannak még tisztázatlan kérdések, most úgy gondolja, hogy a nemzeti együttes nyári programjában - ha egyáltalán lesz - részt tud majd venni.

Mivel a csapatnak még van egy visszavágója a Bajnokok Ligájában, Pádár egyelőre nem tudja, meddig kell Oroszországban maradnia: „mivel a BL-t nem törölték, csak felfüggesztették, az is előfordulhat, hogy amíg azzal kapcsolatban nem születik végleges döntés, addig nekünk készülni és edzeni kell”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik