Férfi röplabda: magabiztos magyar siker Grúzia ellen

SNEFF SZILÁRDSNEFF SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2022.08.17. 19:34
Ahogy arra számítani lehetett, a magyar férfi röplabda-válogatott magabiztosan legyőzte Grúziát az Európa-bajnoki selejtező ötödik fordulójában.
Remek játékkal győzött a csapat (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Remek játékkal győzött a csapat (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

Az eddig nyeretlen, nulla játszmát nyert Grúzia látogatott a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontba. A rossz emlékű, idegenbeli mérkőzésen magabiztosan, három szettben győztek Koch Róbert tanítványai, a mérkőzés után pedig több játékos megbetegedett.

A szövetségi kapitány a szerdai mérkőzés előtt elmondta, már csak Kovács Zoltán gyengélkedik egy kicsit, a többiek teljesen meggyógyultak. Ennek szellemében kezdődött a találkozó, 9:3-ra vezettek a mieink, amikor a grúz kapitány, Szoszo Lobzsanidze időt kért. Gergye Roland sérülése se jött még rendbe teljesen, ezért Blázsovics Péter vette át a helyét az első néhány pont után. Sikerült ugyan a vendégeknek közelebb zárkózniuk, de ezután újra megléptek a házigazdák, és több mint kétszer akkora előnyt dolgoztak ki, mint amennyi pontja volt a grúzoknak. Horváth Kristóf helyett Kecskeméti Bálint is pályára lépett, így azok is játéklehetőséghez jutottak, akik korábban kevesebbszer játszottak. A szett végén már csak az volt a kérdés, meglesz-e a két csapat között, meg bizony, tizenegy pontos előnnyel nyerték a magyarok az első szettet. (25:14)

A második szett elején egy okosan kikért challenge-nek köszönhetően 2:1-re vezettek a hazaiak, azonban meglógni még nem tudtak, a grúzoknak minden egyes magyar vezetésre volt válaszuk. Szerencsére nem tartott sokáig, 12:5-re megléptek a házigazdák, próbálkoztak a grúzok blokkolni – néha még sikerrel is jártak –, de nem tudtak a mieink eszén túljárni. Néha egy-egy hiba becsúszott magyar oldalon, de így sem tudott az ellenfél közelebb zárkózni, Keen Cameron duplájával zárult a játszma. (25:13)

Grúz hibáknak köszönhetően 6:2-es magyar vezetéssel indult a harmadik felvonás, 9:3-nál pedig időt is kért a vendég kapitány. Ezután sem tudtak közelebb zárkózni a vendégek, 16:6-nál volt tíz a különbség a mieink javára, innentől pedig csak tovább nőtt. Grúz hibával harcolta ki a magyar csapat a szett-, majd ugyanígy értékesítette a győzelmet is. (25:11)

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
F-CSOPORT, 5. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–GRÚZIA 3:0
(14, 13, 11)
Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 850 néző. V: Cildir (török), Vaszileiadisz (görög).
MAGYARORSZÁG: Horváth K. 9, Szabó A. 2, PESTI 10, Gergye 1, Tomanóczy 9, Keen 6. Csere: Bán (liberó), Blázsovics 10, Kecskeméti 6. Szövetségi kapitány: Koch Róbert
GRÚZIA: Gordadze, Chomarija 8, Zakaidze 3, Nucubidze 1, Csholarija 6, Gedzsadze 3. Csere: Buadze (liberó), Kacsibaja, Tevdo­radze 1, Lazarasvili. Szövetségi kapitány: Szoszo Lobzsanidze
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:2, 10:3, 16:7, 21:10. 2. játszma: 6:4, 12:5, 16:8, 22:10. 3. játszma: 6:2, 13:6, 18:7, 23:10.
MESTERMÉRLEG
Koch Róbert: – Boldog vagyok, hogy felszabadult játékkal tudtuk hozni ezt a kötelező győzelmet. Lehetett volna ez egy görcsös meccs is, de ez így nagyon rendben volt. Persze nem kell túlértékelni a mostani győzelmet, de mindenesetre ez adhat egy olyan lökést, amivel bátran neki mehetünk majd a spanyoloknak, ahol bármi megtörténhet, amint azt az első mérkőzés is mutatta.
Szoszo Lobzsanidze: – A magunk részéről megtettünk mindent, amit tudunk, ennyi sikerült... A magyar válogatott is jobb nálunk, nyilván nem könnyű győznünk, hiszen távolabb vagyunk a középmezőnytől, de le a kalappal a fiúk előtt, megtettek mindent.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik