Férfi röpi Extraliga: nyert a címvédő Pénzügyőr

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.17. 22:05
A címvédő Pénzügyőr SE házigazdaként 3:0-ra legyőzte a Debrecent, a Kecskemét hazai pályán 3:2-re nyert az újonc Kistext SE ellen, míg a MAFC-BME 3:1-es sikert ért el a Dunaújváros vendégeként a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának első fordulójában, vasárnap – írja az MTI.
RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
Kecskeméti RC–Kistext SE 3:2 (17, –18, –17, 22, 8)
Kecskemét, 124 néző. Adler, Ujházi.
KECSKEMÉT: Szabó A. 7, Szidiropulosz 3, Gebhardt N. 3, Tomanóczy 6, Argilagos 33, Fundora Travieso 16. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Baserio, Horváth B., Kasnyik 1, Bogdán 1. Vezetőedző: Nagy József.
KISTEXT: Garcia Vicente 1, De Bairros 15, Bokor 2, Kalmár 12, Gönczi 12, Makarov 19. Csere: Bán (liberó), Ghazal, Óhidi, Szabó M. 8. Vezetőedző: Weczera Csaba.
MESTERMÉRLEG
Nagy József:
– Az első szettben nagyon jól kezdtünk amit bizonyít is az eredménye. A másodikban elkezdtünk többet hibázni és beragadtunk egy-két állásban. Sajnos az kitartott a harmadik szettig. A negyedik szettben magunkra találtunk és elkezdtünk kevesebb hibával játszani aminek köszönhetően fordítani tudtunk és megnyerni a mérkőzést. Gratulálok a srácoknak.
Weczera Csaba:
– Az első játszma közepéig szépen tartottuk magunkat aztán kihagyott a koncentráció. Aztán szerkezetet váltottunk és ez sikeresnek bizonyult így a második és harmadik játszmában szépen összeszedetten tudtunk játszani. A negyedik játszma végén éreztem hogy elfáradtunk. Ez a fáradtság okozta azokat az apró hibákat ami miatt nem tudtuk megnyerni a negyedik és ötödik játszmát. Összességében büszke vagyok a csapatra mert jól küzdöttek és sok olyan pozitívuma volt a mérkőzésnek ami azt mutatja hogy jó irányba haladunk a munkával. Ebben az előttünk álló kiélezett bajnokságban 1 pontot sikerült el hoznunk Kecskemétről ami még sokat számíthat a végelszámolásnál.

Dunaújvárosi KSE–MAFC-BME 1:3 (25, –20, –21, –21)

Dunaújváros, 50 néző. V: Kiss Z., Mezőffy.
DKSE: Farlas L. 2, Tamási 1, Kecskeméti 23, Kisházi 2, Hatvany 13, Laczi 11. Csere: Sümegi (liberó), Tajti. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
MAFC: Gomez 5, Krupánszki 15, Szabó Balázs 10, Csoma 6, Benkő 16, Eke 7. Csere: Pápai 1 (liberó), Szabó Bence, Szabó Barna 13. Vezetőedző: Nagy Péter.
MESTERMÉRLEG
Tomanóczy Tibor:
– Küzdöttünk, ahogy tudtunk és játszottunk egy vállalható mérkőzést. Mindezt úgy, hogy az U19-es csapatforduló miatt nem tudtuk az erőinket átcsoportosítani, ezért nyolc játékost tudtunk nevezni. Szégyenkezni valónk nincs. Nagyon örülök, hogy a játékosok ilyen hozzáállással, mentalitással játszottak, és bízom abban, hogy erre a játékra alapozhatunk majd, hogy tovább tudjunk fejlődni.
Nagy Péter:
– Azt már előre jeleztem a srácoknak, hogy ebben a szezonban bárki ellen is játszunk, azt a győzelmet meg kell szerezni, el kell venni, nem tehetjük meg, hogy automata üzemmódba tegyük magunkat. Nagyon nagy szerencsénk van, hogy ez a mérkőzés így alakult, mert bizonyos momentumokban irányítottuk, de ebben többre számítottam. A fiúknak ebből tanulni kell és legközelebb egy magasabb hőfokon kell kezdeni a találkozót.

Pénzügyőr SE–Debreceni EAC 3:0 (15, 21, 19)
Kőér utca, zárt kapuk mögött. V: Tillmann, Varjasi.
PSE: Pedro 7, Magyar B. 2, Dávid 10, Gacs 3, Kovács Z. 18, Kiss D. 3. Csere: Feliciano (liberó), Rása 3, Solti 2. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
DEAC: Kiss I. 3, Tóth A. 2, Veres 15, Remete 5, Fazekas 11, Imre 2. Csere: Mészáros, F. Nagy (liberók), Magyar T. 3. Vezetőedző: Fodor Antal.
MESTERMÉRLEG
Jókay Zoltán:
– Kicsit döcögősen kezdtük a játékot, majd egyre jobban belemelegedtünk. Az első játszmában nem volt gond. A következő szettekben többet vártam a csapatomtól, itt első sorban a védekezésre gondolok. A feladó ütő kapcsolatban a mérkőzés második felében a Kokóval helyére álltak a dolgok, Pedróval működtek a támadásépítéseink. Sajnos most szélen nem voltunk annyira hatékonyak, de nem is építettünk oda annyi és olyan minőségi támadást, amiből keményebben tudtunk volna támadni. Készülünk a következő mérkőzésre.
Fodor Antal:
– A bajnoki rajton a tavalyi legjobb eredményeket elérő csapat vendége voltunk. A csapatom olyan teljesítményt nyújtott, amivel abszolút elégedett vagyok. Nem veszélyeztettük ugyan a Pénzügyőr győzelmét, de meg kellett küzdeniük a pontokért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik