Férfi röpi Extraliga: négy csapat nyert 3:0-ra

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.28. 19:56
null
A Pénzügyőr vezeti az alapszakaszt (Fotó: Pénzügyőr SE, archív)
A Fino Kaposvár, a Kecskeméti RC, a Vegyész RC Kazincbarcika és a Pénzügyőr SE is három játszmában győzött vasárnap a férfi röplabda Extraliga hetedik fordulójában – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A Kecskemét hazai pályán, a Kaposvár, a Kazincbarcika és a Pénzügyőr idegenben diadalmaskodott.

A bajnokság első felének zárultával a Pénzügyőr áll a tabella élén.

RÖPLABDA
Férfi Extraliga, alapszakasz, 7. forduló
DEAC–Fino Kaposvár 0:3 (-19, -21, -23)
Debrecen, 125
néző. V: Villás, Csizmarik.
DEAC: Veres 3, Kiss I. 3, Tóth A., Bagics 8, Remete 6, Fazekas 12. Csere: Mészáros Z., F. Nagy (liberók). Vezetőedző: Fodor Antal.
FINO: Garchet 1, Hubicska 14, Sandoval 4, Milovanovics 8, Bögöly 11, Vasquez 3. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
MESTERMÉRLEG
Fodor Antal:
– Az idegenlégiós és magyar klasszis játékosokkal felálló Kaposvár ellen csapatunk elszántan, nagy akarással, küzdéssel és jó játékkal örvendeztette meg a közönséget és énem is. Kis szerencsével meg lett volna a játszmanyerés is, de így elégedett vagyok. Gratulálok a Kaposvárnak!
Ruben Wolochin: – Mondtam a fiúknak mérkőzés után, nagyon büszkék és boldogok lehetnek, az eredmény, de az elmúlt 4 hónap munkája miatt is.

Kecskeméti RC–DKSE 3:0 (17, 18, 20)
Kecskemét, 124
néző. V: Horváth M., Selega.
KECSKEMÉT: Szidiropulosz, Fundora 4, Tomanóczy 10, Argilagos 18, Palánkai-Omoshebi 9, Szabó A. 4. Csere: Gebhardt Á., Török (liberók), Kasnyik 1, Horváth B. 9, Balla, Baserio. Vezetőedző: Nagy József.
DKSE: Dulcz 3, Hatvany 11, Farkas 3, Tamási 1, Kecskeméti 14, Kisházi 2. Csere: Sümegi (liberó), Tóth K. 2, Tajti, Pintér, Szabó P. 2. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
MESTERMÉRLEG
Nagy József:
– Kötelező győzelem volt, kellett a három pont és már a Debrecen ellen is megmutattuk, hogy az ilyen feladatokat képesek vagyunk megoldani. Az első forgásig kissé álmos volt a társaság, de utána magunkra találtunk.
Tomanóczy Tibor: – A két csapatot nem lehet egy lapon emlegetni. A Kecskemét sokkal erősebb, mint mi vagyunk, de próbáltunk a fiatal játékosokkal is kihozni valamit a meccsből. A végén elértük a célunkat, megszereztük a húsz pontot a harmadik szettben. Kerestem a csapatot az első két játszmában, a harmadikban megtaláltam.

Kistext SE–Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (-19, -21, -20)
Budapest, Kőér utca, 75
néző. V: Tillmann, Kiss Z.
KISTEXT: Garcia, De Barrios 14, Szabó M. 4, Kalmár 12, Gönczi 5, Makarov 7. Csere: Bán (liberó), Ghazal, Lassu, Óhidi, Bokor. Vezetőedző: Weczera Csaba.
VRCK: Blázsovics 12, Moraes 8, Páez 3, Ciupa 18, Juhász 6, Szabó D. 4. Csere: Dudás (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.
EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Weczera Csaba:
– A héten voltak problémáink, de ez nem mentség a mutatott játékra. Ennél azért több volt bennünk. A megbeszélt taktikát nem tartottuk be és csapatként sem működtünk jól. Helyre kell rakni pár dolgot a fejekben. A bajnokság januárban folytatódik és még nagy harc várható a pozíciókért a rájátszásra. Most már a kupaküzdelmekre kell koncentrálnunk, ahol már nem lehet hibázni.
Toronyai Miklós: – Ez a Kistext azért ennél jóval többre képes, mint amit ma mutatott, mi viszont most éppen ennyit engedtünk nekik. Jól nyitottunk, olvasni tudtuk az ellenfél játékát, így a blokk- és mezőnyvédekezésünk is jól működött.

MAFC-BME–Pénzügyőr SE 0:3 (-17, -22, -16)
Budapest, Folyondár utca, 125 néző. V: Bátkai-Katona, Ujházi.
MAFC: Gomez 4, Krupánszki, Lescay 7, Szabó Barna 17, Benkő 5, Eke 5. Csere: Pápai (liberó), Torbica 1, Szabó Balázs 2, Szabó Bence. Vezetőedző: Nagy Péter.
PSE: Pedro 5, Magyar 8, Dávid 7, Gacs 7, Kovács Z. 16, Kiss D. 6. Csere: Feliciano (liberó), Rása 4, Majoros 1, Szabó V. 1, Solti. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
MESTERMÉRLEG
Nagy Péter:
– Tudtuk, hogy jelenleg a Pénzügyőr a legerősebb csapat a bajnokságban, így nem az eredmény miatt vagyok csalódott, hanem hogy mindegyik szettben voltak olyan szituációk, amikor nagyon könnyű labdák estek le és nem jutottunk el támadásig. Ha sikeresek szeretnénk lenni, sokkal nagyobb pontosság és fókusz kell.
Jókay Zoltán: – Örülök a győzelemnek. Második játszmában egy kicsit betompultunk, illetve a MAFC megtalálta azt az emberét, akinek szinte minden bejött a mai napon. Mi ehhez egy kicsit később idomultunk, de aztán ez is elkezdődött működni.

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik