Férfi röpi Extraliga: hátrányból fordított a MÁV Előre és a VRCK

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.10.01. 21:39
A MÁV Előre kétjátszmás hátrányt követően 3:2-re nyert Debrecenben a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának szombati játéknapján. A Vegyész is 0:1-ről nyerte meg a MAFC elleni rangadót.

A DEAC brazil ütőjátékosa, Willian César Coelho Rabel 36, a székesfehérváriak albán légiósa, Redjo Koci 29 pontot szerzett.

RÖPLABDA
Férfi Extraliga, alapszakasz, 1. forduló

DEAC–MÁV Előre SC-Foxconn 2:3 (20, 22, –22, –21, –12)
Debrecen, 113 néző. Vezette: Horváth M., Rácz
DEAC: Bagics 15, Kiss I. 6, Tóth A. 5, Willian 36, Remete 3, Dorogi 5. Csere: Bán (liberó), Tar, Imre. Vezetőedző: Fodor Antal
MÁV ELŐRE: Kholman 4, Szabó V. 11, Koci 29, Ambrus 6, Bibók 7, Boa. Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Doda 21, Deliu. Vezetőedző: Dávid Zoltán
MESTERMÉRLEG
Fodor Antal:
– Olyan mérkőzésen kaptunk ki, ami végig küzdelmes volt. Kettő-nullás vezetésünk után a Székesfehérvár feljavult, és a maga javára fordította a meccset. Gratulálunk neki!
Dávid Zoltán: – Nagyon nehéz meccs volt. Érződött a megilletődöttség. Meg kellett hoznom azt a döntést, hogy Szabó Vilit átlóban játszassam, ami számára nem egy megszokott poszt. Viszont ez kellett ahhoz, hogy feljavuljunk és megnyerjük a mérkőzést. Mentálisan még sokat kell fejlődnünk.

MAFC-BME–GreenPlan-VRCK 1:3 (22, –17, –15, –23)
Budapest,
Folyondár utca, 250 néző. Vezette: Árpás, Bátkai-Katona
MAFC: Krupánszki 13, Eke 6, Dimitrov 20, Topuzliev 8, Gacs 3, Pápai 2. Csere: Kunert (liberó), Kókai, Torbica 1, Szabó B. 1. Vezetőedző: Nagy Péter
VRCK: Árva 12, Moraes 9, Páez 3, Blázsovics 15, Trabus 9, Csoma 3. Csere: Kiss M. (liberó), Warzywoda, Szabó D. 13. Vezetőedző: Toronyai Miklós
MESTERMÉRLEG
Nagy Péter: – Én úgy gondolom, mindig azt kell figyelni, hogy egy mérkőzésen milyen lehetőségek adódnak, akármennyire is papírformának tűnhet. Ma feladó nélkül játszottunk, de a Barcika nem volt véleményem szerint megfelelően éles a mai találkozón, amit főleg a negyedik szettben kihasználhattunk volna. Sokat kell még dolgoznunk, főleg azon, hogy minél tovább fent tartsuk a megfelelő fókuszt.
Toronyai Miklós: – Mindig a kötelezőt a legnehezebb megnyerni. A meccs előtt nem sokkal tudtuk meg, hogy egyik feladójára sem számíthatnak a hazaiak, így minden nagyképűség nélkül mondhatom, mi váltunk a meccs esélyesévé. A legfontosabb, hogy győztünk, három pontot szereztünk. Nem hinném, hogy sok együttes fog innen ponttal, pontokkal távozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik