Férfi röpi Extraliga: előnyben a Kazincbarcika a bronzcsatában

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.04.21. 21:31
null
Támadásban a Kazincbarcika (Fotó: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor)
A Kazincbarcika házigazdaként 3:1-re legyőzte a MAFC-ot a férfi röplabda Extraliga csütörtöki játéknapján, a harmadik helyért zajló rájátszás első mérkőzésén – tudósít a Magyar Távirati Iroda. A párharc hétfő este a fővárosban folytatódik.

 

Az 5–8. helyért zajló rájátszásban a Kecskemét idegenbeli sikerrel lezárta a Dunaújváros elleni párharcot, amelyet 3:1-es összesítéssel nyert meg.

A folytatásban az alföldiek a Debrecennel találkoznak az ötödik helyért, az újvárosiak ellenfele a Kistext SE lesz a hetedik helyért.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA
A 3. helyért, 1. mérkőzés
GreenPlan-Kazincbarcika–MAFC-BME 3:1 (–25, 20, 23, 20)

Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 281 néző. V: Árpás, Adler.
VRCK: Csizmadia, Ciupa 20, Juhász 6, Szabó D. 22, Blázsovics 25, Moraes 6. Csere: Dudás (liberó), Árva, Bibók, Péter B. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Gálvez 7, Godoy 11, Lescay 12, Csoma 13, Krupánszki 14, Eke 5. Csere: Pápai (liberó), Szabó Bence, Szabó Balázs 3, Benkő 1, Szabó Barna 2. Vezetőedző: Nagy Péter.
MESTERMÉRLEG
Toronyai Miklós:
– Kicsit enerváltan kezdett mind a két csapat, de miután elhittük, hogy van keresnivalónk, a fiúk odatették magukat. Ilyen közönség előtt nem is lehetett más választás. Budapestre is nyerni megyünk, nem lesz egyszerű, hiszen a MAFC ennél sokkal többre képes.
Nagy Péter: – A mai mérkőzés emberileg nagyon gyenge volt. Ha azt a játékot hozzuk, ami jellemzett minket a rájátszásban, akkor nyerhetünk ebben a párharcban, ha nem, akkor semmi esélyünk.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Kazincbarcika javára.

Az 5-8. helyért, 4. mérkőzés
Dunaújvárosi KSE–Kecskeméti RC 0:3 (–21, –22, –20)

Dunaújváros, 103 néző. V: Tillmann, Selega.
DKSE: Farkas, Hatvany 2, Kecskeméti 14, Kisházi 2, Pavljuk 24, Laczi 11. Csere: Sümegi (liberó), Juhász B., Winter, Tajti. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
KECSKEMÉT: Tomanóczy 7, Sidiropoulos 1, Fundora 16, Baserio 2, Argilagos 27, Gebhardt N. 3. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Szabó A., Palánkai-Omoshebi, Kasnyik. Vezetőedző: Nagy József.
MESTERMÉRLEG
Tomanóczy Tibor:
– Maximálisan gratulálok a csapatunknak, a végletekig küzdöttek. A mérkőzés többi részét nem minősítem. Mostantól a Kistext elleni meccsekre készülünk.
Nagy József: – Magasabb hőfokon tudtuk magunkat tartani az egész mérkőzésen emiatt sokkal koncentráltabban játszottunk. Gratulálok a srácoknak!
A párharc végeredménye: 3:1 a Kecskemét javára.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik