Férfi röpi El: sima magyar győzelem Ausztria ellen

Vágólapra másolva!
2021.05.27. 19:38
A magyar férfi röplabda-válogatott 3:0-ra legyőzte az osztrák csapatot csütörtökön az Európa-liga ezüst divíziójának negyedik fordulójában Luxemburgban – írta az MTI.

A magyarok a kvartett első helyéről várták a luxemburgi folytatást, miután egy hete Ausztriában a házigazdákat 3:2-re, a miniállam csapatát 3:0-ra, míg a horvátokat 3:1-re legyőzték.

Koch Róbert szövetségi kapitány együttese a második kör nyitányán ismét az osztrákokkal nézett farkasszemet, és az első szettben – elsősorban remek nyitásainak köszönhetően – megszerezte a vezetést. A második játszma szorosabb küzdelmet hozott, a játékrész derekáig a rivális vezetett, de 13:15 után 20:17-nél már a magyaroknál volt az előny, amit a hajrában meg is őriztek.

A harmadik felvonásban ismét a magyarok akarata érvényesült, akik a 22 pontos Pádár Krisztián vezérletével összességében simán, 67 perc alatt újra legyőzték az osztrákokat és közel kerültek a továbbjutáshoz.

Koch Róbert tanítványai pénteken Horvátországgal, szombaton pedig a házigazdával találkoznak.

A csoportból az első helyezett jut biztosan a négyes döntőbe, továbbá a két csoport jobbik második helyezettje. Ha a négyes tornát rendező Észak-Macedónia a másik négyesben az első kettő között zár, akkor a magyar csoportban is elég megszerezni a második helyet.

RÖPLABDA
Férfi Európa-liga, ezüst divízió
B-csoport, 4. forduló, Luxemburg

Magyarország–Ausztria 3:0 (21, 21, 18)
Luxembourg. V: Khuc (belga), Enkerli (svájci).
MAGYARORSZÁG: Blázsovics 3, Szabó A. 3, Pádár 22, Horváth K. 12, Gacs 4, Keen 4. Csere: Bozóki, Kiss M. (liberók). Szövetségi kapitány: Koch Róbert.
AUSZTRIA: Berger 5, Jurkovics 3, Thaller 3, Kratz 9, Wohlfahrtstätter 7, Ecker 7. Csere: Kroiss (liberó), Ringseis, Grabmüller 2, Kremer 4, Schedl. Szövetségi kapitány: Emanuele Zanini.
MESTERMÉRLEG
Koch Róbert:
– Örülök a győzelemnek és hogy tud pihenni kicsit a csapat, de ez is volt a cél, hogy ne veszítsünk szettet és biztosan meglegyen a három pont.

KÉSŐBB
20.00: Horvátország–Luxemburg

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik