Férfi röpi Eb-sel.: harmadik lett csoportjában válogatottunk

Vágólapra másolva!
2021.05.16. 20:35
Befejezte Európa-bajnoki selejtezősorozatát férfi röplabda-válogatottunk, amely a portugáliai Matosinhosban a házigazdákkal mérte össze erejét. A mieink két szettben is szorongatták a csoportgyőztes portugálokat, s végül ugyan 3:0-s vereséget szenvedtek, de így is a csoport harmadik helyén zártak.
Miután a korábbi mérkőzésen Fehéroroszország 3:0-ra legyőzte Norvégiát, este tulajdonképpen tét nélkül lépett pályára a házigazda és a magyar csapat is: a portugálok már biztos csoportelsők és ezzel ki is jutottak az Eb-re, míg a mieink a fehéroroszok ellen megnyert szettnek köszönhetően már biztosan harmadikak.

A szombati meccs hozadéka, hogy Pesti Marcell maradt a kezdőcsapatban. Az első szettben gyakorlatilag végig a hazaiak vezettek, mégpedig nem is kevéssel és összességében 25:15-re hozták a játszmát. A másodikat viszont a mieink kezdték jobban, 9:6-ra és 12:10-re is vezettek, ám a szett közepén fordítottak a portugálok és végül 25:20-ra győztek. A csapat ezt követően sem omlott össze, sőt a harmadik játszmában is vezettek a mieink 11:8-ra. Ezúttal azonban a szett közepén sem adták át a vezetést, sőt még 18:15-nél is magyar előnyt mutatott az eredményjelző. 20:20-nál érték utol a mieinket, és 24:22-nél pedig két mérkőzéslabdája is volt a portugál csapatnak, amelyből végül az elsőt sikerült is kihasználniuk. Ettől függetlenül a csapat remekül helyt állt és megszerezte a harmadik helyet a csoportban, amelyért ugyancsak dicséret illeti őket.25:15-re hozták a játszmát. A másodikat viszont a mieink kezdték jobban, 9:6-ra és 12:10-re is vezettek, ám a szett közepén fordítottak a portugálok és végül 25:20-ra győztek. A csapat ezt követően sem omlott össze, sőt a harmadik játszmában is vezettek a mieink 11:8-ra. Ezúttal azonban a szett közepén sem adták át a vezetést, sőt még 18:15-nél is magyar előnyt mutatott az eredményjelző. 20:20-nál érték utol a mieinket, és 24:22-nél pedig két mérkőzéslabdája is volt a portugál csapatnak, amelyből végül az elsőt sikerült is kihasználniuk. Ettől függetlenül a csapat remekül helyt állt és megszerezte a harmadik helyet a csoportban, amelyért ugyancsak dicséret illeti őket.

Legeredményesebb játékosaink az egyaránt 15 pontig jutó Horváth Kristóf és Pesti Marcell lettek.

A mieink a jövő héten az Ezüst Európa Ligában folytatják szereplésüket, ahol az ausztriai Amstettenben a házigazdákkal, Horvátországgal és Luxemburggal mérik össze erejüket.

 

RÖPLABDA, FÉRFI EB-SELEJTEZŐ:
Portugália – Magyarország 3:0 (15, 20, 22)
Matosinhos. V: Guillet (francia), Grabovsky (cseh).
PORTUGÁLIA: Cveticanin 11, Tavares Rodrigues 2, A. Ferreira 11, Gomes Soares Pereira 6, M. Ferreira 18, Marques 9. Csere: Casas, Fidalgo (liberók), Alves. Szövetségi kapitány: Hugo Silva.
MAGYARORSZÁG: Magyar 2, Blázsovics 9, Szabó A. 2, Pesti 15, Horváth K. 15, Gacs 4. Csere: Bozóki (liberó). Szövetségi kapitány: Koch Róbert.
MESTERMÉRLEG
Koch Róbert:
– Több apróbb sérülés miatt felforgatott felállásban kellett játszanunk, de helytálltak a fiúk, akik nagyon sokat léptek előre az elmúlt hetekben. A jelentős játékerőt képviselő portugálok és fehéroroszok ellen játszott négy selejtezős mérkőzésen meccsről meccsre egyre több elemben láttuk a fejlődést, már magabiztosan végig tud a csapat játszani ilyen találkozókat, ami mindenképpen pozitívum. Sok ilyen csatára lenne szüksége minden kerettagnak, a teljes idényben.

A csoport másik mérkőzésén: Fehéroroszország–Norvégia 3:0 (19, 15, 10)
A csoport végeredménye: 1. Portugália 17 pont (18:3 szettarány), 2. Fehéroroszország 13 (15:7), 3. MAGYARORSZÁG 3 (5:16), 4. Norvégia 3 (4:16)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik