Rio 2016: Szűcs Gabriella érmet nyerne a román válogatottal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.04. 20:37
Szűcs Gabriella egyedüli magyar kézilabdázóként vehet részt a pénteken kezdődő riói olimpián. A 2008 óta Romániában játszó, tavaly honosított 31 éves védekező specialista érmet nyerne a román válogatottal az ötkarikás játékokon.

„Egy sportoló számára az olimpia a csúcs, olyan, mint a királynőnek a korona. A legnagyobb dolog az életében, hogy részt vehet egy olimpián, képviselheti az országot. Megtiszteltetés, nagyon örülök neki" – mondta Szűcs Gabriella a Krónikának adott interjújában. Az átlövő második olimpiájára készülhet, 2008-ban Pekingben még a magyar válogatott színeiben vett részt.„Egy sportoló számára az olimpia a csúcs, olyan, mint a királynőnek a korona. A legnagyobb dolog az életében, hogy részt vehet egy olimpián, képviselheti az országot. Megtiszteltetés, nagyon örülök neki" – mondta Szűcs Gabriella a Krónikának adott interjújában. Az átlövő második olimpiájára készülhet, 2008-ban Pekingben még a magyar válogatott színeiben vett részt.

Szűcs már a románokkal szerepelt a decemberi dániai vb-n (amelyen bronzérmet nyertek), majd a tavaszi olimpiai kvalifikációs tornán, amikor kivívták az olimpián való részvételt.

„Igazából minden sportoló a legfényesebb éremről álmodozik, mi is ezért küzdünk, és megteszünk érte mindent. Persze kell hozzá szerencse is, taktikai felkészültség és sok minden más, ami viszont a legfontosabb, hogy egységesek maradjunk az utolsó meccsekig, percekig, ameddig csak engedi a jó Isten, hogy eljussunk. Bízom benne, hogy ez a dobogó minél magasabb foka lesz, megérdemelnénk. A csapat többi tagjával beszélgetve azt látjuk a legfontosabbnak, hogy játsszunk, élvezzük a kézilabdát. Nem kell egyből a legutolsó mérkőzésre gondolni, most az első, Angola elleni a legfontosabb, majd ha azon túl vagyunk, akkor a következő” – mondta Szűcs, akit a nagybányai csapat széthullása után Magyarországról, Németországból és Franciaországból is kerestek, végül úgy döntött, marad Romániában és a Dunarea Brailában folytatja pályafutását.

RIO 2016
A NŐI KÉZILABDATORNA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-csoport: Norvégia, Románia, Montenegró, Brazília, Spanyolország, Angola
B-csoport: Hollandia, Oroszország, Svédország, Franciaország, Argentína, Dél-Korea

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik