Rio 2016: „Sastinnak 58 kilóban kellett volna versenyeznie”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.18. 16:07
A 63 kilogrammosok között szereplő Sastin Marianna a selejtezőben kikapott a riói olimpia birkózóversenyeinek csütörtöki versenynapján, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet.

„Az döntött, hogy az orosz birkózó hosszú évek óta 63 kilogrammban versenyez, Marianna meg nyolc hónapja készül ebben a kategóriában – kezdte értékelését Wöller Ákos, Sastin férje és edzője. – Amikor Marianna érmet nyert 63-ban, akkor két évig arra készült, mert csak az volt olimpiai súly. Az ereje megvan, az világszínvonalú, még 75 kilóban is jó lenne, de ahhoz kell a rutin, hogy ezt az erőt birkózásban is tudja használni ebben a súlyban.”

Wöller Ákos hozzátette, hogy Sastinnak nem csütörtökön, hanem szerdán 58 kilogrammban kellett volna versenyeznie, ott érmes lehetett volna. Ezzel arra utalt, hogy a tavaly novemberi válogató után Barka Emese indulhatott 58 kilogrammban az olimpiai kvalifikációs versenyeken, míg felesége 63 kilóban.

„Ez az orosz nem viszi be a vigaszágra, legalábbis én lepődnék meg rajta a legjobban – mondta keserűen a tréner, aki egyelőre nem tudta megmondani, hogy 33 éves felesége folytatja-e pályafutását. – Az elmúlt időszakban többször arról beszélt, hogy érez magában még néhány jó évet, de nem tudom, mi lesz. Ő fog dönteni, ám az biztos, ha folytatja, akkor némileg át kell alakítani a felkészülését.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik