Rio 2016: Még mindig meg kell felelni a három győzelmünknek – Benedek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.20. 23:46
A magyar férfi vízilabda-válogatott legyőzte Görögország, így az ötödik helyen végzett a riói olimpián. A helyosztó mérkőzés után Benedek Tibor szövetségi kapitány, Varga Dénes csapatkapitány és Zalánki Gergő értékelt az M4 Sportnak.

„Becsületbeli ügy volt. Meg is küzdöttünk az ötödik helyért. Egyáltalán nem mindegy ilyenkor, hogy ötödik vagy hatodik helyen végzünk, ennek tehát nagyon örülök. Köszönöm a játékosoknak, hogy akartak nyerni. Ez az ő olimpiájuk, ez az ő jövőjük. Csalódottak vagyunk, mert sokkal szebb eredményt szerettünk volna elérni, de az utolsó két mérkőzést is nézve emelt fővel mehetünk haza. Ez volt a legnehezebb olimpiám, kapitányként más érzés. Sok mindenre kell figyelni, sok mindenen múlik az az egy gól a végén. Fantasztikus érzés ezt megélni, nagyon jó élmény volt, de sajnálom a végét, hiszen az egész ország várta tőlünk a sikert. Még mindig meg kell felelni annak, hogy háromszor nyertünk. Ezért ez nehéz. Bízom benne, hogy a játékosok többségének még lesz alkalma, hogy megvalósítsák az álmukat” – értékelt Benedek Tibor szövetségi kapitány az M4 Sportnak.Benedek Tibor szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

„Most egy nagyon jó társaság jött össze. Ez a csapat olyan erőket tudott mozgósítani, amelyekkel bizonyos csapatoknál jobbak voltunk, de sajnos egy meccsen múlt. Az ő becsületükért is küzdöttünk. Fájó, hogy veretlenül végeztünk az ötödik helyen, ez a rendszer hibája. Akkor kell nyerni, amikor a legfontosabb. Sajnálom azt a meccset, azt a napot rászántuk arra, hogy túllépjünk rajta, fel tudtunk állni. Az utolsó pillanatig hittem benne, hogy nyerünk ma a görögök ellen. Az utolsó negyed előtt azt mondtam, hogy ha ötméteresekkel is, de megnyerjük. Amikor lefújták a meccset, azt pörgettem le magam előtt, hogy mennyi mindenről lemondunk azért, hogy felkészüljünk egy ilyen eseményre. Ez az álom szertefoszlott. Azt gondolom, hogy ennek ellenére is megtettük azokat a lépéseket, amelyek képessé tesznek minket arra, hogy ilyen helyzetekben helyt álljunk. Az egész a nyáron képesek voltunk úgy megnyílni egymás előtt, ahogy így egyszerre tizenhárom ember és az edző nagyon nehezen tud. Ilyen ritkán jön létre. Biztos vagyok benne, hogy mindenki szívesen emlékszik majd vissza erre a csapatra" – mondta Varga Dénes.

„A lelkemnek mindenképpen megnyugvást adott ez a mérkőzés. Nyertünk. Nekem is célom volt, hogy gólokat kellene lőnöm, sajnos csak most jött össze. Jobb lett volna, ha a negyeddöntőben alakul így. Az olimpia egy nagy élmény volt, erre számítottunk. Az egész tornából pozitívan akartunk kijönni, így azt beszéltük, hogy végül is veretlenek lettünk. Egy család vagyunk és több játékos, akik már nem szerepelnek többet a válogatottban, miattuk is fontos volt, hogy nyerjünk” – fogalmazott Zalánki Gergő.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik