Rio 2016: hol fizetik a legtöbbet, 262 milliót egy aranyéremért?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.19. 14:05
A tajvani Hszü Su-csing keresi a legtöbbet az olimpiai arannyal 2016-ban. Egy tajvani elsőség 262 millió forintnak megfelelő összeget ér. Ez hét és félszer annyi, mint amennyi a magyar aranyéremért jár (35 millió forint).

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Cseh Lászlót is legyőző szingapúri Joseph Schooling is óriási összeget kap az olimpiai aranyért, ám érdekesség, hogy egy amerikai arany „csak” 7 millió forintnyi dollárt ér, míg a britek egyáltalán nem fizetnek az elsőségért, ugyanis szerintük ez már önmagában nagy dicsőség. Korábban beszámoltunk róla, hogy a Cseh Lászlót is legyőző szingapúri Joseph Schooling is óriási összeget kap az olimpiai aranyért, ám érdekesség, hogy egy amerikai arany „csak” 7 millió forintnyi dollárt ér, míg a britek egyáltalán nem fizetnek az elsőségért, ugyanis szerintük ez már önmagában nagy dicsőség.

Most a CNN hozta nyilvánosságra azt a listát, amelyből kiderül, hogy mely sportolók kaszálhatják a legtöbbet az olimpia alatt. Az élen Tajvan áll. A szigetországban 262 millió forintnak megfelelő összeget utalnak át egy olimpiai bajnoknak.

Érdekesség, hogy Tajvant nemzetközileg nem ismerik el, viszont a Nemzetközi Olimpiai Bizottság igen. A pénz a tajvani Oktatási Minisztériumtól és a helyi Olimpiai Bizottságtól érkezik majd Hszü Su-csing számlájára, aki a női 53 kg-os súlycsoportban nyert súlyemelésben.

Lássuk, hol, mennyit fizetnek az aranyért (forintba átszámolva)!

Az első tíz helyezett:

1. Tajvan (262 millió)
2. Szingapúr (205 millió)
3. Indonézia (105 millió)
4. Thaiföld (80 millió)
5. Malajzia (69 millió)*
6. Brazília (68.5 millió)
Kazahsztán (68.5 millió)
8. Azerbajdzsán (68 millió)*
9. Fülöp-szigetek (60 millió)*
10. Kirgizisztán (55 millió)*

*A csillaggal jelölt ország még nem szerzett aranyérmet a riói olimpián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik