Rio 2016: a Nemzetközi Birkózószövetség reagált a történtekre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.07. 16:06
A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) hivatalos közleményben jelentette be, hogy jelentős pénzt fektet a mérkőzésvezetők és bírók képzésébe, miután Rióban botrányok övezték a sportágat – számolt be róla a MOB.

A Magyar Olimpiai Bizottság beszámolója azzal indít, hogy a Rióban több vitatható ítélet is született, többek között Lőrincz Viktor bronzmérkőzésén, melyet a magyar birkózó elveszített. Több bírót hazaküldtek az ötkarikás játékokról, közülük hármat el is tiltott a nemzetközi szövetség.

Az UWW a franciaországi Maconban rendezett ifjúsági világbajnokág (a magyarok négy bronzéremmel térhettek haza) után tartott közgyűlést, amelyen egyhangúlag megszavazták a bírók képzési programjára fordított jelentős anyagi támogatást – írja a mob.hu.

További témák is napirendre kerültek, többek között a kétnapos lebonyolítás, ami nagy újítás lenne a sportágban, ahol jelenleg a nemzetközi versenyeken egy-egy súlycsoport küzdelmei egy nap leforgása alatt véget érnek. Az új formátum az UWW szerint segíthetné az éremért birkózókat, valamint egy második mérlegeléssel kiszűrhető lenne az „egészségtelen fogyasztás”.

Nenad Lalovics, a nemzetközi szövetség elnöke elmondta: a változtatásokat minél előbb meg kell ejteniük, hogy a 2020-as tokiói olimpiára már mindenki hozzászokjon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik