Rio 2016: a brazil női kézisek legyőzték Norvégiát

Vágólapra másolva!
2016.08.06. 16:11
null
Ana Paula Rodriguest (balra) nem tudták tartani Heidi Lökéék (Fotó: Reuters)
A házigazda brazil válogatott 31–28-ra legyőzte a címvédő Norvégiát a riói olimpia női kézilabdatornájának nyitó mérkőzésén.

 

A legutóbbi két olimpiáról aranyéremmel hazatérő norvégoknál az idén nyáron Győrbe igazoló Nora Mörk 12 gólig jutott, mellette azonban csak a szintén az ETO-t erősítő Heidi Löke nyújtott jó teljesítményt (a beálló hatszor volt eredményes), így pedig nem volt esélyük a brazilok ellen.

A házigazdáknál is volt egy kiemelkedő teljesítmény, az irányító Ana Paula Rodrigues Mörkhöz hasonlóan 12 góllal zárt, a győri Eduarda Amorim négyszer talált be. A brazilok sikerében Rodrigues mellett főszerepet játszott a remekül védő Mayssa Pessoa is. A norvégok kapujában Katrine Lunde és Kari Aalvik Grimsbö sem parádézott.

A későbbi meccsen is borult a papírforma, ugyanis Angola legyőzte a vb-bronzérmes Romániát. A felkészülési meccseket kihagyó Cristina Neagu hiába lőtt nyolc gólt, egyedül kevés volt az afrikai csapat ellen.

A négy évvel ezelőtti ötkarikás játékokon bronzérmes Spanyolország legyőzte a legutóbb második Montenegrót. A győztes csapatban a ferencvárosi Nerea Pena négyszer, míg a Siófokról távozó Macarena Aguilar kétszer volt eredményes.

A B-csoportban a francia válogatott 18–14-re legyőzte a holland együttest. A vesztes csapat győri légiósa, Nycke Groot 3 gólt szerzett, a szintén az ETO-t erősítő Yvette Broch és a nyártól a Ferencvárosban kézilabdázó Danick Snelder nem volt eredményes.

A franciáknál Allison Pineau és Alexandra Lacrabere volt a legeredményesebb, mindketten öt gólt szereztek.

Az oroszok a papírformának megfelelően felülmúlták a dél-koreaiakat, míg a svédek az argentinokat.

RIO 2016, NŐI KÉZILABDA
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Norvégia–Brazília 28–31 (16–17)
Románia–Angola 19–23 (9–11)
Montenegró–Spanyolország 19–25 (10–14)

B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Svédország–Argentína 31–21 (13–9)
Oroszország–Dél-Korea 30–25 (12–13)
Hollandia–Franciaország 14–18 (6–10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik