Paralimpia: újabb érem! döntőt vívhat a tőrcsapatunk

Vágólapra másolva!
2016.09.16. 20:56
null
Krajnyák rutinjára nagy szükség volt – negyed 1 körül kezdődik a döntő! (Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd)
Döntőt vívhat a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva összeállítású tőrcsapatunk a riói paralimpián, miután az elődöntőben legyőzte Hongkongot.

 

A mieink nagyon magabiztosan kezdtek, az első hat asszóban 11 találatos vezetésre tettek szert.

Az első asszó totális magyar uralmat hozott, a paralimpiai újonc Hajmási 5:0-ra verte Ng Justine Charissát. A folytatás aztán már nem sikerült ilyen jól magyar szempontból, Dani ugyanis 10:2-re kikapott az egyéni verseny ezüstérmesétől Jü Csuj Jitől, de aztán jött Krajnyák – aki egyéniben bronzot nyert –, és egy 8:1-es sikerrel visszahozta a meccset Csan Jüi-csang ellenében.

Az első kör után 15:11-re a magyarok vezettek, és mivel Dani le tudta győzni Ng-t (5:2), Hajmási pedig egy újabb 5:0-s asszóval Csant, még az is belefért, hogy Krajnyák ezúttal „csak” döntetlent ért el Jü ellen. Ezzel együtt 30:19-es magyar vezetésről indult az utolsó kör, és kézzelfogható közelségbe került a döntő.

A helyzet azonban villámgyorsan megváltozott a záróasszók első felvonásában, ugyanis Dani súlyos vereséget szenvedett Csantól (16:4), így Krajnyák már hátrányból (34:35) kezdte meccsét Ng ellen. A 37 éves, többszörös paralimpiai érmes, rutinos vívó 6:2-re nyert, így Hajmásira várt a feladat, hogy 40:37-rõl megpróbálja befejezni az összecsapást a legerősebb hongkongi, Jü ellen.

A 29 éves magyar korábban még tust sem kapott, most viszont hármat is, de ő is adott egyet, és mivel lejárt az idő, nagy izgalmak után, 41:40-nel végül a mieink kerültek a fináléba.

A döntőt hajnali negyed 1 körül Kínával játssza a magyar csapat. A csoportküzdelmek során 45:34-re kikaptunk tőlük.

Itt a visszavágás ideje.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik