Paralimpia 2016: ötödik lett a cselgáncsozó Szabó Nikolett

Vágólapra másolva!
2016.09.10. 22:18
Szabó Nikolett ötödik lett a cselgáncsozók 70 kilós súlycsoportjában a riói paralimpia szombati versenynapján.

A negyedik paralimpiáján szereplő, 37 éves, látássérült magyar versenyző – aki korábban kétszer volt harmadik (2004, 2012) – éremért érkezett Brazíliába is, de ez végül nem jött össze.

Egy-egy győzelem és vereség után a bronzmérkőzésen az üzbég Gulrug Rahimova volt az ellenfele. Mindkét sportoló igencsak passzívan kezdett, mégis a magyart intették meg, majd az akciómentes meccsen még egy figyelmeztetést kapott, így a riválisé lett a bronz, ő pedig az ötödik helyen végzett.

„Bosszantó így kikapni, de már az is csoda, hogy egyáltalán itt lehettem" – mondta Szabó Nikolett arra utalva, hogy tavaly ősszel porckorongsérve alakult ki, és több hónap kimaradt a felkészüléséből.

Közben a Riocentro 3-as Pavilonban, az asztalitenisz versenyen az S8-as kategóriában szereplő Csonka András és Zborai Gyula közül előbbi nyert, utóbbi pedig kikapott a nyolcaddöntőben. Csonka a lengyel Marcin Skrzynecki ellen nyert 3–2-re, míg Zborai a svéd Emil Anderssonnal szemben maradt alul 3–1-re. Csonka magyar idő szerint éjjel 1.30 órától játszik egy brit riválissal a negyeddöntőben. Később még Pálos Péter (S11) és Major Endre (S1) is negyeddöntőt vív.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik