Olimpia: lehet, hogy visszavonul a londoni bronzérmes magyar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.19. 11:30
Módos Péter, a londoni olimpián bronzérmet szerzett birkózó még nem döntött a jövőjével kapcsolatban, lehet, hogy befejezi profi sportolói karrierjét.

Az olimpiai bronzérmes Módos Péter a májusi selejtezőben kikapott a birkózók utolsó, isztambuli kvalifikációs versenyén, így eldőlt, hogy a kötöttfogásúak 59 kilogrammos kategóriájában nem lehet ott a riói ötkarikás játékokon.Az olimpiai bronzérmes Módos Péter a májusi selejtezőben kikapott a birkózók utolsó, isztambuli kvalifikációs versenyén, így eldőlt, hogy a kötöttfogásúak 59 kilogrammos kategóriájában nem lehet ott a riói ötkarikás játékokon.

A 28 éves sportoló érthetően nem volt túl boldog. Hivatalos bejelentés azóta nem történt a versenyző pályafutását illetően, ám az sem kizárt, hogy Módos befejezi a profi birkózást.

Tudniillik a birkózót legutóbb 2015 márciusában műteni kellett, ráadásul ugyanazt a vállát negyedszer is megoperálták. A világ- és Európa-bajnokságokon is rendre jól szerepelő (1 vb-bronz, 1 Eb-ezüst, 2 Eb-bronz) sportoló már akkor elmondta a Nemzeti Sportnak, hogy sérülései miatt lehet, hogy felhagy a profi sporttal.

Módos miután kihagyta az egész 2015-ös évet, az idén januárban nemzetközi versenyt nyert Zágrábban, de az olimpiai kvalifikációs torna nem sikerült jól neki.

„Vegyes érzések vannak bennem, de még nem döntöttem el, hogy folytatom-e. Akadnak, akiknek adok a véleményére, velük a közeljövőben leülök erről beszélni, és az ősszel meghozom a döntést is” – nyilatkozta Módos Péter a bama.hu-nak.

„Kevés birkózás van a mindennapjaimban most, hetente egyszer megyek csak le a terembe” – mondta Módos.

„Mellette azért konditerembe folyamatosan járok, erőben kezdem is utolérni magamat. A mögöttem lévő versenyszezon nagyon fárasztó volt, alaposan meggyötört. Ezért is kell még gondolkoznom azon, hogy folytassam-e, vagy sem. Közben azt rebesgetik, hogy szabályváltozások jönnek, és lehetséges, hogy eltörlik a földharcot. Ha így lesz, akkor mondjuk nem is kell tovább agyalnom, ugyanis nekem az az erősségem.”

Módos Péter nem hagyta szó nélkül Lőrincz Viktor esetét sem. Nem elfogultság azt állítani, hogy a riói olimpián a 26 éves birkózó megérdemelt bronzérmét elvette a mérkőzést vezető bíró. Szerinte nincs helye az efféle bíráskodásnak a sportágban.

„Érdekes ez a sportág, hiszen rengeteg múlik a bírókon. Ráadásul nem csak velünk csinálták ezt meg, a hatvanhat kilósok döntőjében az az örmény srác kapott intést s kapott így ki a végén, aki folyamatosan ment előre, támadott. Az, hogy ezt meg merik csinálni, nagyon rossz fényt vet a birkózásra. Ha én most edző lennék, és próbálnék kisgyerekeket behozni a terembe, hogyan győzzem meg őket, hogy a birkózást válasszák? Rákeresnek az interneten a sportágra, és azt látják: „Elcsalták Lőrincz meccsét!”. Nagyon nem jó ez így. Nem tudom, hogy létezik-e üdvözítő megoldás, de az például jó kiindulási pont lehetne, hogy ha valaki állásból csinál akciópontot, azt ne lehessen utána csak úgy meginteni. Persze, ha elkezd kiszaladni a szőnyegről, az más. De az esetek döntő többségénél nem erről van szó” – reagált az esetre az olimpiai bronzérmes birkózó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik