Kajak-kenu vk: Csipes nem indul, szabad az út Kozák előtt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.05.20. 11:41
Csipes Tamara nem utazott ki a duisburgi kajak-kenu világkupára, így a női K–1 500 méter másik magyar indulója, Kozák Danuta számára szabaddá vált az út az olimpiai csapatba kerülésre.

A múlt heti szegedi válogatóversenyen Kozák nyerte meg a számot Csipes előtt, s a válogatási elvek szerint a pénteken kezdődő németországi vk ebben a számban a második válogatónak számít.

„Csipes Tamara végül úgy döntött, hogy ezt a számot elengedi, és készül tovább a júniusi otthoni válogatóra, amelyen párosban és négyesben próbál majd bekerülni az olimpiai indulók közé" – mondta az MTI-nek Storcz Botond, a válogatott vezetőedzője.

„Csipes Tamara végül úgy döntött, hogy ezt a számot elengedi, és készül tovább a júniusi otthoni válogatóra, amelyen párosban és négyesben próbál majd bekerülni az olimpiai indulók közé" – mondta az MTI-nek Storcz Botond, a válogatott vezetőedzője.

„Az első válogató után megbeszéltük Kárász Annával, hogy a folytatásban együtt próbálkozunk – idézi a magyar szövetség honlapja az ötszörös világbajnok Csipes Tamarát, aki a múlt heti válogatón még Kovács Katalinnal ment párost. – Sokat gondolkoztam azon, hogy mit kellene tennem, de azt hiszem, jó döntést hoztam azzal, hogy kihagyom a világkupát és ezt az időt is edzésre szánva felkészülök a második válogatóra.”

Mint elmondta, Kozák Danuta biztosan megnyeri az egyest, így ő a négyes tagjává is válik. A maradék három helyért „jó páran versenyfutásban vagyunk, s a kvótaszámok miatt a győztes páros szintén ott lesz a négyesben; nem akarok úgymond két szék között a pad alá esni és megint lemaradni egy olimpiáról, nem akarok ismét a második sor lenni, ezért én most elsősorban a párosra koncentrálok” – indokolta döntését Csipes Tamara.

A honvédos kajakos lépése egyben azt is jelenti, hogy ha a szám londoni bajnoka, Kozák Danuta teljesíti a versenyét Duisburgban, bekerül a magyar ötkarikás csapatba. A női kajakszakágban öt kvótájuk van a magyaroknak Rióra.

A hétvégi vk két másik számban, női K–1 200 méteren (Douchev-Janics Natasa, Lucz Dóra) és férfi C–2 1000 méteren (Vasbányai Henrik, Mike Róbert; Fekete Ádám, Petkó András) is olimpiai válogató a magyar indulók számára.

Kozák Danuta a szövetség honlapjának elmondta: örül, hogy övé lett az egyes. A szám ötkarikás címvédője a júniusi válogatón a párosra koncentrál, de nem zárja ki a négyes szereplést sem.

A VILÁGKUPA PROGRAMJA
PÉNTEK

előfutamok 8.30
középfutamok 14.00

SZOMBAT
előfutamok 8.40
középfutamok 9.55
döntők 12.30
előfutamok 15.00
középfutamok 17.10

VASÁRNAP
döntők 10.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik