Hatalmas bulit csaptak Milánóban a bajnoki cím után (Fotó: AFP)

 

 

11 éve is hasonlóan ünnepeltek Milánóban (Fotó: AFP)

A csapat elsőként a Casa Milannál köszöntötte a szurkolókat, majd egy nyitott tetejű busszal körútra indult a városon belül, hogy minél több szimpatizánssal együtt tudjon ünnepelni. Érdekesség, hogy 11 évvel ezelőtt, 2011-ben ugyanígy ünnepelte bajnoki címét az AC Milan.

Az esemény hivatalosan 18.00 órakor kezdődött, de már jóval előbb megtelt a Casa Milan körüli terület.  A játékosok két busszal indultak neki a 7.5 kilométeres túrának, amelyen sörtől kezdve a boron át a pezsgőig minden megtalálható volt.


Az ünneplés kezdetén a klub vezetőedzője, Stefano Pioli, az ügyvezető Ivan Gazidis, valamint Zlatan Ibrahimovic is beszédet mondott. A szurkolók Piolit a Gala nevű együttes „Freed from desire" című slágerének átköltött változatával, „Pioli is on fire" éneklésével fogadták. Ezt a dalt először az északír válogatott Will Grigg nevére komponálták át az ottani szurkolók, majd az egész világot meghódította.

A VASÁRNAPI, SASSUOLO ELLENI MÉRKŐZÉS UTÁN IS ÉLTETTÉK A SZURKOLÓK PIOLIT

 


 

Stefano Pioli elmondta, a drukkerektől kapott támogatásból pozitív energiát merítenek. A beszédek után egyesével köszöntötték a játékosokat, akik ezután konfettiesőben emelték fel a bajnoki trófeát. A közel háromnegyed órás nyitóünnepség után aztán elindultak a buszok, hogy körbevigyék a városban a kupát.

Ibrahimovic is beszédet mondott (Fotó: AFP)

A körút alatt egy érdekes molinó is megjelent az AC Milan játékosainak kezében a buszon, amelyen az állt: „az Olasz Kupa győzelmét tegyétek a ...-ba". Nem ez volt az első alkalom, hiszen amikor 2007-ben a piros-feketék megnyerték a Bajnokok Ligáját Massimo Ambrosini kezében is feltűnt egy hasonló feliratú molinó a nyitott buszon – akkor az Internazionale a Serie A-t nyerte meg. A mostani esetben kézről kézre ment a banner a szurkolók között, amely végül a csapatbuszon Mike Maignan és Rade Krunic kezében tűnt fel. A La Gazetta dello Sport információi szerint az Olasz Labdarúgó-szövetség eljárást indított az ügyben.

Az Internek is üzentek a Milan futballistái (Fotó: gazzetta.it)

A menet utolsó állomása a Duomo tér volt – ahova négy órával az elindulás után ért oda a csapat –, ahol például a klub korábbi elnöke, Silvio Berlusconi is várta a csapatot.

SILVIO BERLUSCONI IS A DUOMO TÉREN VÁRTA A CSAPATOT

 


Itt ragadta kezébe a mikrofont Zlatan Ibrahimovic, aki arra kérte a szurkolókat, hogy üzenjenek az AC Milantól a nyáron az Internazionaléhoz szerződő Hakan Calhanoglunak – a drukkerek pedig nem hagyták ki a lehetőséget.

A játékosok is aktívan részt vettek az ünneplésben (Fotó: AFP)

 

 Djokovics is köszönetet mondott

 A köztudottan AC Milan-szurkoló világelső teniszező, Novak Djokovics is köszönetet mondott, és gratulált kedvenc csapata bajnoki címéhez. „Köszönöm nektek ezt a születésnapi ajándékot!

 

Az esemény végén aztán felcsendült a Seven Nation Army The White Stripes című slágere, amit a szurkolók és a játékosok közösen énekeltek. Eközben elkezdődött a tűzijáték is, majd kicsivel 23.00 óra előtt megkérték a szurkolókat arra, hogy hagyják el a Duomo teret, hiszen a buli véget ért.

AZ ÜNNEPSÉGEN A FUTBALLMÉRKŐZÉSEK EGYIK LEGNAGYOBB SLÁGERE IS FELCSENDÜLT

 

 

 

A TELJES ÜNNEPSÉG MEGTEKINTHETŐ AZ ALÁBBI VIDEÓN

 Eltűnt a vezetőedző aranyérme

A vasárnapi éremátadás után az AC Milan szurkolók berohantak a pályára, hogy együtt ünnepeljenek a csapattal. A nagy forgatagban aztán az egyik szurkoló „ellopta" a vezetőedző, Stefano Pioli aranyérmét. Amikor ezt a liga vezetősége megtudta azonnal készen állt arra, hogy adjon egy újat a szakembernek, azonban erre nem volt szükség, hiszen a reggio emiliai csendőrség visszaszerezte azt három 20 és 25 év közötti fiataltól.

(Fotó: gazetta.it)