Videó: amikor a Milan-védő parádés bombagólt lőtt az Internek

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.27. 21:43
null
A társak „üldözik” Mexest a nagyszerű találat után (Fotó: AFP)
A járványhelyzet miatt a sportvilág is megállt, így korábbi emlékezetes jelenetek felelevenítésével próbáljuk enyhíteni olvasóink focihiányát. Ezúttal nem klasszikus gólszerzőt láthatunk a felvételen – a Roma és a Milan korábbi francia védőjéről, Philippe Mexesről van szó –, de amint meglátják a találatot, azonnal megértik majd, hogy miért ezt választottuk.

Az AC Milan és az Inter jó néhány nagy csatát vívott már egymással, ám ezen a júliusi napon 2015-ben nem Milánóban, hanem a távoli Kínában csaptak össze a Nemzetközi Bajnokok Kupája (ICC) elnevezésű felkészülési tornán.

A két olasz csapat meccsén csupán egyetlen gól született – de milyen! A 62. percben egy remekül beívelt szöglet után Mexes felugrott, s körülbelül 17 méterről – a lassítások alapján úgy tűnik, hogy már a levegőből – óriási kapáslövést eresztett meg, a labda meg sem állt a kapu jobb felső sarkáig. Tökéletesen kivitelezett, szenzációs mozdulat volt ez a védőtől.

A FIFA-nál is felfigyeltek a nem mindennapi találatra: 2015-ben Mexes Inter elleni találatát is jelölték a Puskás-díjra, ám nem került be az első háromba.

A 29-szeres francia válogatott Mexes a 2015–2016-os idény végén elhagyta a Milant, s mivel nem talált magának csapatot, 2017-ben a visszavonulását is bejelentette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik