Serie B: drámai meccsen, 93. perces góllal jutott fel a Venezia

Vágólapra másolva!
2021.05.27. 23:30
null
Hiába a fehér mezes Cittadella fölénye, végül a Venezia örülhetett (Fotó: Getty Images)
Az olasz labdarúgó-másodosztály (Serie B) rájátszása döntőjének a visszavágóján a Venezia nem mindennapi körülmények között játszott 1–1-es döntetlent a Cittadellát fogadva, és ez az eredmény azt jelenti, hogy 19 év után ismét az élvonalban szerepelhet a velencei csapat.

A rájátszás fináléjának első mérkőzését a Cittadella otthonában a Venezia 1–0-ra megnyerte, ám a visszavágón a 26. percre a vendégek ledolgozták a hátrányt – Federico Proia volt eredményes.

A Venezia számára tovább romlott a helyzet, amikor tíz perccel a gól után Pasquale Mazzocchi alig 40 másodperc alatt begyűjtött két sárga lapot – előbb egy lerántásért, majd egy teljesen értelmezhetetlen belépőért kapott figyelmeztetést –, így emberhátrányba került a velencei brigád.

MAZZOCCHI BUTASÁGA

A második félidőben hiába próbált, tíz emberrel nem sokra ment a hazai csapat, a Cittadella könnyedén bebiztosíthatta volna a klub fennállásának első élvonalbeli szereplését egy újabb találattal. Ehelyett azonban ismét igazolódott a futball örök törvénye: a 93. percben a bő negyedórával korábban csereként pályára lépő Riccardo Bocalon gólra váltotta a Venezia szünet utáni egyetlen, kaput eltaláló lövését, egyenlítve, és feljuttatva csapatát a Serie A-ba. 1–1

BOCALON ÉLVONALAT JELENTŐ GÓLJA

A Venezia legutóbb a 2001–2002-es idényben szerepelt a legjobbak között, akkor utolsóként zárt.

SERIE B, RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Venezia–Cittadella 1–1
A rájátszás győztese: a Venezia, 2–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik