Serie A: Steven Csang szeretné megtartani az Intert

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2022.11.04. 19:30
null
Fotó: AFP
Címkék
Az Internazionale többségi tulajdonosa, Steven Csang és csapata azon dolgozik, hogy a Szuning megtarthassa az olasz klub részvényeit.

 

A koronavírus-járvány és a gazdasági válság több kínai óriáscéget is megviselt, nem kivétel ez alól a Szuning sem, amelyet Csang édesapja birtokol, és amelynek örököse éppen az Internazionale fiatal elnöke. Aki most azon dolgozik az Il Sole 24 Ore nevű olasz gazdasági lap értesülései szerint, hogy a tavaly felvett, évi 12 százalékos kamattal terhes 275 millió eurós hitelt hogyan fizesse ki 2024-ben (akkor körülbelül 350 millió eurót kell fizetni) anélkül, hogy el kelljen adnia az Intert vagy annak egy nagy részét.

A hitel fedezete ugyanis Csang interes részvénycsomagjának a 31 százaléka, ez nemtörlesztés esetén tulajdonost válthat: éppen ez történt pár éve a Milannál, ahol egy hasonló ügy vetett véget a kínai korszaknak.

És itt is egy amerikai cég, az Oaktree lehet az új kisebbségi tulajdonos, a cég egyik vezetője, Alejandro Cano már tavasszal utalt arra, hogy nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben többségi tulajdonossá válnak. Csang és szakértői keresik a módot arra, hogy kifizessék az amerikai hitelt, a Goldman Sachs és a The Raine Group segít nekik ebben.

Az olasz lap szerint ha Csangnak mégis el kell adnia a teljes klubot, akkor az Inter 1.2 milliárd euróért válthat gazdát: a kínaiak mellett egy nagyon-nagyon pici részesedése van a Pirellinek és több kisrészvényesnek. Az Il Sole 24 Ore szerint az sem zárható ki, hogy a Szuning új partnereket von be a klub finanszírozásába, vagy végső esetben el-vagy átadnak egy kisebbségi tulajdonrészt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik