Allegri szerint Pogba csak januárban térhet vissza a Juvéba, így a francia lemaradhat a vb-ről (Fotó: AFP)

Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a klub 29 éves játékosának muszáj lesz kés alá feküdnie.

„Arra kell számítanom, hogy januárban térhet vissza hozzánk, de természetesen remélem, hogy már a vb rajtja előtt bevethető lesz. Addig viszont kevesebb, mint három hónap van hátra” – fogalmazott Allegri, aki elárulta, Pogba hétfő reggel részt vett az edzésen, de a tréninget nem tudta befejezni.

A világbajnok francia középpályás már jó ideje küzd a térdsérüléssel, de nem akart műtétet. Helyette egy kezelést választott, amely nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Pogba hat évig futballozott a Manchester Unitedben, nagy szerepet vállalt a franciák 2018-as vb-győzelmében, júliusban pedig aláírt – pályafutása során másodszor – a Juventushoz. A torinói csapatban ugyanakkor egyelőre nem lépett pályára tétmeccsen a sérülése miatt.

„A világbajnokság nem az én gondom, a Juventus viszont igen. Reálisan nézve nem lehetséges, hogy november előtt visszatérjen, de nekünk januártól lesz szükségünk rá” – jelentette ki Allegri.

A Juventus kedden lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában a Paris Saint-Germain vendégeként.