Serie A: „Pirlo maradjon meg edzőnek” – reagált a Napoli elnöke

Vágólapra másolva!
2020.12.26. 09:03
null
Aurelio De Laurentiis szerint Andrea Pirlónak az edzői feladataival kellene foglalkoznia (Fotó: AFP)
Mint megírtuk, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) kedden elfogadta a Napoli labdarúgócsapatának fellebbezését, így pótolják a Juventus elleni bajnoki találkozót, illetve a déli csapat visszakapta a büntetésből levont egy pontot. A döntést kisebb bosszúsággal fogadta a torinóiakat irányító Andrea Pirlo, akinek reakcióját nem hagyta szó nélkül Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke.

 

A nápolyi klubot azért marasztalták el korábban, mert a szövetség szerint nem volt jogos az indokuk, hogy október 4-én koronavírusos esetekre hivatkozva nem álltak ki a címvédő Juventus elleni rangadóra. A meccs három pontját 3–0-s gólkülönbséggel a torinóiaknak ítélték.

Olaszországban az európai szövetség (UEFA) koronavírus-járvánnyal kapcsolatos eljárásrendjét alkalmazzák, eszerint ki kell állni az adott mérkőzésre, ha egy csapatnak van 13 bevethető játékosa, köztük egy kapus. A találkozó időpontjában ugyan csak két nápolyi futballista küzdött a betegséggel, de az együttes vezetőségének érvelése szerint a helyi hatóságok nem engedték elutazni a gárdát Torinóba.

Az olasz sportági szövetség november 10-én utasította el a Napoli fellebbezését, ugyanakkor a klub nem nyugodott bele a döntésbe, ezért a CONI-hoz fordult, amely a nápolyiaknak adott igazat.

„Nem bánjunk, hogy újra fel kell készülnünk a Napoli elleni mérkőzésre, inkább csalódottak vagyunk, hogy más csapatoknak úgy kellett kiállniuk egy-egy mérkőzésre, hogy sokkal több volt a koronavírus-fertőzött, mint akkor a nápolyiaknál” – szúrt oda egyet a riválisnak Andea Pirlo.

A torinóiak edzőjének nyilatkozata finoman fogalmazva sem nyerte el Aurelio De Laurentiis tetszését, a Napoli elnöke szerint Pirlónak inkább az edzői feladataival kellene foglalkoznia.

„Pirlo nem jogász, nem ismer minden ilyenkor alkalmazandó eljárást, és nincs tisztában azzal, hogy mi történt pontosan. Maradjon meg edzőnek, és hagyja meg az ilyesfajta megszólalásokat a klub képviselőinek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik