Serie A: négy gólt lőtt, hazai győzelemmel rajtolt a Milan

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.08.13. 20:33
null
Ante Rebic két góllal járult hozzá a Milan győzelméhez (Fotó: AFP)
Szombat este a címvédő győzelmével kezdődött meg az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 2022–2023-as idénye: bár az Udinese korai góllal ráijesztett, a Milan 4–2-re legyőzte vendégét a San Siróban. Az Atalanta a Sampdoria idegenbeli legyőzésével (2–0) vágott neki az idénynek.

 

MILAN–UDINESE 4–2

Mozgalmas első negyedóráról gondoskodott a két csapat, méghozzá úgy, hogy a 70 000 drukker többségének ereiben már a 2. percben megfagyott a vér: bal oldali szöglet után Rodrigo Becao szép fejessel megszerezte a vezetést az Udinesének. (0–1, A GÓL ITT!)

Egy kis stat: Rodrigo Becaónak ez volt az ötödik gólja az olasz bajnokságban, a harmadik a Milan ellen – és már a második a San Siróban... (Opta)

Nem sokáig tartott a vendégek előnye: Davide Calabria és Brandon Soppy összecsapásából a VAR-ozás után tizenegyes született, amelyet Théo Hernandez magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába. (1–1, A GÓL ITT!)

Négy perccel később már a Milan vezetett: Calabria jobb oldali beadásából Ante Rebic nagyszerű gólt lőtt. (2–1, A GÓL ITT!)

Egy kis stat: 482 nap után szerzett bajnoki gólt Ante Rebic a San Siróban; a mostanit megelőzőt 2021 áprilisában, a Genoa elleni meccsen könyvelte el. (Opta)

Hiába a hatvankét százalékos labdabirtoklás, a Milan nem tudta megőrizni az előnyt a szünetre: Roberto Pereyra jobb oldali beadását Junior Messias csak nézte, Adam Maszina kibújt mögüle, és gyönyörű előre vetődéses fejessel egyenlített. (2–2, A GÓL ITT!)

Egy kis stat: 2014, a Parma elleni idegenbeli bajnoki óta először fordult elő a Milannal, hogy egy Serie A-meccsen két védő is a kapujába talált. (Opta)

Alig kezdődött el a második félidő, és az imént még ünnepelt Maszina foghatta a fejét: Hernandez bal oldali beadása után a marokkói védőről a saját kapuja elé pattant a labda, és a lesipuskás Brahim Díaz a hálóba pöccintette. (3–2, A GÓL ITT!)

Brahim Díaz nagyon megdolgozott a negyedik hazai gólért is: ő lopta el a labdát a saját alapvonala közelében cselezgetésbe bonyolódó Pereyrától, középre passzolt, és Rebic – ha egyszer egy üzlet beindul… – ballal a léc alá emelt. (4–2, A GÓL ITT!)

A folytatásban egyértelmű fölényben játszott a Milan, nem férhetett kétség a győzelméhez.

Egy kis stat: a Milan először szerzett négy gólt az idény első bajnokiján 2010 óta, akkor a Leccét verte meg 4–0-ra. (Opta)

Rafael Tolói (jobbra) szerezte az Atalanta első gólját az idényben (Fotó: AFP)
Rafael Tolói (jobbra) szerezte az Atalanta első gólját az idényben (Fotó: AFP)

 

SAMPDORIA–ATALANTA 0–2

Genovában sokáig úgy tűnt, csupán egy gól születik: az első félidő derekán Rafael Tolói két lépésről lőtte a hálóba a középre fejelt labdát. (0–1, A GÓL ITT!)

A bergamóiak még egyszer beköszöntek a három pontért: a végjátékban Ademola Lookman talált a hazai kapuba – a Leicester Cityből érkező nigériai támadónak nagyjából fél óra kellett első olasz bajnoki góljának megszerzéséhez. (0–2, A GÓL ITT!)

Egy kis stat: az Atalanta története során először kezdte kapott gól nélküli idegenbeli győzelemmel az olasz első osztályú bajnokságot. (Opta)

OLASZ SERIE A
1. FORDULÓ, szombati mérkőzések
Milan–Udinese 4–2
(T. Hernandez 11. – 11-esből, Rebic 15., 67., B. Díaz 46., ill. Becao 2., Maszina 45+4.)
Sampdoria–Atalanta 0–2 (Tolói 26., Lookman 90+5.)
Később
Lecce–Internazionale 1–2 (Ceesay 48., ill. R. Lukaku 2., Dumfries 90+5.)
Monza–Torino 1–2 (Mota 90+4., ill. Mirancsuk 43., Sanabria 66.)

A TOVÁBBI PROGRAM
Vasárnap
18.30:
Fiorentina–Cremonese (Tv: Sport2)
18.30: Lazio–Bologna (Tv: Sport1)
20.45: Salernitana–Roma (Tv: Sport1)
20.45: Spezia–Empoli (Tv: Sport2)
Hétfő
18.30: Hellas Verona–Napoli
20.45: Juventus–Sassuolo

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik