Serie A: „muszájopció-herkulesek” harca a dobogóért

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.01.28. 18:27
null
Mezcsere itt és ott, na ki van a képen? (Fotó: AFP)
Újra kinyílott a világ második legkedveltebb ablaka, a labdarúgás nevű sportág téli átigazolási ablaka, így jelentkezünk szokásos topligás transzfer-összefoglalónkkal. Mint rendesen, a Premier League-é volt a kezdés joga, ezúttal a minden bizonnyal leendő bajnokkal foglalkoztunk, ma a Serie A következik.

 

A vártnál sokkal-sokkal jobban szerepel a LAZIO az olasz bajnokságban, sokan már arról írnak, hogy a római klub lesz a Juventus legnagyobb kihívója a bajnoki aranyéremért folyó harcban – csak éppen a két klub anyagi lehetőségei között ég és föld a különbség.

Természetesen a Laziónál is átlagos az évi egy-kétmillió eurós fizetés, természetesen nettóban, a legjobbak hárommillió fölött keresnek, de az elmúlt nyáron az eladásokon felül az erősítésekre csak ötmillió eurót áldozott a klub, előtte 16 milliót – ám azelőtt 45 millió euró haszonra tett szert, főként a Keita Baldé, Lucas Biglia, Wesley Hoedt sor jó ütemű eladásával. Két labdarúgót vettek 2019 nyarán tízmillió eurónál drágábban, két védekező szellemű játékost, az évi 1.2 millió eurós nettó bérrel beérő, olasz válogatott Manuel Lazzarit és Denis Vavrót, a többiek kétmillió euró alatt váltottak klubot, sőt közülük már csak a spanyol szélső, Jony a keret tagja, tehát minimális változás volt a keretben olasz mércével nézve.

Ashley Youngról ugyan lemaradtak a télen, de a SPAL rutinos támadója, Alberto Paloschi a Lazióé lehet, természetesen kölcsön plusz opciós formában, a csatár 708 perc alatt 1 gólt lőtt ebben az idényben. Szoboszlai Dominik nevét az ORF dobta be, a középpálya közepére kiszemelt még Gonzalo Escalante (Eibar), sőt ő olasz és spanyol lapok szerint gyakorlatilag már a Lazióé; a védelem jobb oldalára a főleg a perui válogatottban villogó Luis Advíncula (Rayo Vallecano), közepére a télen nagyon felkapott Marash Kumbulla (Hellas Verona) a célpont, a támadósort a gambiai Lamin Jallow (Salernitana) megvételével erősítené Simone Inzaghi.

Szóba hozták még a Lazióval a volt Inter-üstökös középpályást, Davide Faraonit, akit anno az Udinese nyolcmillió euróért vett meg, de ma már sokkal olcsóbban mozdítható, a Hellas Veronától, Fábio Coentraót pedig maga a volt Lazio-kedvenc Fernando Couto protezsálja a Laziónak.

A túl nagy falat Matías Vecino, akinek az Interben megingott a helye, az Everton is vinné, egy kölcsönvétel után húszmillió eurós megvételbe torkolló transzferrel a La Gazzetta dello Sport szerint elégedett lenne a milánói klub. A Lazio meg azzal, ha ultrái miatt nem kellene mindenféle büntetést fizetnie, a kemény mag legutóbb azzal hallatott magáról, hogy különféle gúnyos dalokkal ünnepelte a nagy rivális AS Roma új kedvencének, Nicolo Zaniolónak a súlyos sérülését…

Ugyanis közelgett az AS ROMA elleni római szuperderbi, illett valamivel bekerülni a világsajtóba… A „farkasok” borzalmasan messzire kerültek már a bajnoki címtől, de a Bajnokok Ligája reális cél. A mostani Roma helyzetéről sokat elmond, hogy legutóbb 2016-ban költött többet a játékospiacon, mint amennyiért eladott, akkor 103 millióért erősített, de csak 75 millió folyt be a távozók után. Azóta reálértékben nem sokat fektetett be a tulajdonos.

Aki erre a nyárra sorcserét engedélyezett, az új mester, Paulo Fonseca kapott egy Pau López – Chris Smalling, Mert Cetin, Gianluca Mancini, Leonardo Spinazzola – Davide Zappacosta, Amadou Diawara, Bryan Cristante, Jordan Veretout, Henrih Mhitarjan – Nikola Kalinic komplett csapatot, a szokásos kölcsön utáni vételekkel együtt; távozott ugyanakkor Daniele De Rossi, Robin Olsen, Luca Pellegrini, Stephan El Shaarawy, Gerson és Patrik Schick is. Nos, a Fonseca-csapat a tabellán az ötödik, de lemaradása a végül barátságtalan döntetlenre végződött derbi után az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Laziótól hét pont!

Ó, egy régi csibész...


Nem csoda, ha a Roma kapkod a télen: Zappacosta még a nyáron súlyos sérülést szenvedett, Zaniolo nyárra térhet csak vissza, de Mhitarjan és A. Diawara is kidőlt a sorból. Xherdan Shaqirit nem adja oda a télen a Liverpool, helyette azonnal felmerült Adnan Januzaj (15 millió eurót kér érte a Real Sociedad, 12-13 milliós opcióval vinné a Roma) és a herthás Javairo Dilrosun (szintén olaszos módon válthat klubot) neve, de a Barcelona edzőváltásának egyik vesztese, Carles Pérez lesz a befutó, egy kölcsön plusz 13 millió eurós opció keretein belül (a Barca kikötött magának állítólag egy 25 milliós visszavásárlási lehetőséget is).

Péreznek akadtak gazdagabb kérői: a Bayern és a Borussia Dortmund, no és a Sevilla országon belül tartotta volna. Befuthat még a Milannál szabadlistára kerülő, 25 milliós „árcédulával” bíró Suso, Matteo Politanót ugyanis elszipkázta a Roma elől a Napoli.

Megvalljuk őszintén, Federico Bernardeschi megvételéhez mindenféle opció ellenére is képtelennek látjuk a Romát, a spanyol Iago Falque visszahozatala Torinóból sokkal olcsóbb mulatság, de nem is olyan a minőség.

A szűkös római költségvetés miatt a milánói karmesterre, Lucas Paquetára, Nahitan Nándezre és Jesse Lingardra se nagyon számítsanak az ASR-fanok, de az Udinese visszavont játékmestere, Rolando Mandragora is igen drága, kikiáltási ára 20 millió eurót (a Fiorentina 15 milliót adna érte), Hakan Calhanogluért 18–20 milliót kér a Milan.

De segítheti a Romát az a tény, hogy a Milan igazgatója, Zvonimir Boban lebukott a CalcioMercato szerint, állítólag a fővárosban Cengiz Ünder és Juan Jesus átigazolását intézte. Cserebere, fogadunk?

Ennek kapcsán merült fel Krzysztof Piatek, de ebben a szálban bizony kevesen hisznek, abban meg pláne nem, hogy a Milan beérné érte bármilyen formában Diego Perottival... A lengyelért a legutóbbi ajánlatot a Tottenham tette, de harmincmilliós opciós kölcsönvételre nemet mondott a Milan. De ebből is látszik, a talján mód (Add kölcsön, majd megveszem!) már Angliába is begyűrűzött.

Kiszemelt még a Corinthians 10-ese, Mateus Vital, tízmillióért elengednék, és van portugál útlevele is, de sok brazil tehetség megbukott már Rómában. Érdekes, hogy Faraoni neve az ASR-rel kapcsolatban is felmerült, de nem egyszerű érdemben erősíteni ma már: a Fiorentina legalább 25 millió eurót kérhet – és joggal – a válogatottban egyszer már fellépő sokoldalú középpályásért, Gaetano Castrovilliért. A legújabb kiszemelt a sampdoriás Ronaldo Vieira.

„Filléres” megoldás Gonzalo Villar, de ő a Valencia B-nek sem kellett tavaly, most az Elche profija – ám spanyol U21-es válogatott, ezért is ajánlott érte elsőre ötmillió eurót a Roma (az összeg 80 százaléka még az előző csapaté, ezért vacillál az Elche).

A támadósorban és a védelemben nem lehet elég a választék a Serie A-ban (sem): a nápolyi Dries Mertenst ügynöke kész lenne akár ide is leszerződtetni, de a madridi Mariano Díaz is itt vehet új lendületet karrierjében, ő alig húszmilliós üzlet kereteiben válthat országot. A másodosztályú ifibajnokság gólkirálya a pescarai Gennaro Borrelli, a rövid távú megoldás a Sassuolo Olivier Giroud-ja, Francesco Caputo vagy a Porto Tiquinho Soarese. Kiszemelt Gianluca Scamacca (Salernitana) is, de őt a Benfica, Napoli, Milan trió is venné-vinné. Magára talált a Benficában Haris Seferovic, olyannyira, hogy húszmilliós ára már sok lehet a Romának.

Felmerült az FK Krasznodar szélsőjének-középcsatárának, Wandersonnak a neve is, sőt őt állítólag már hivatalosan is megkeresték az Örök Városból: a jó hír az, hogy van EU-s útlevele (belga), a rossz, hogy angol csapatok is keresik a kegyeit. Itt tennénk közkinccsé azt a roppant eredeti megfigyelésünket, miszerint „Hogy múlik az idő!”: ő annak a Wambertónak a fia, aki nem is olyan régen még az Ajax nagy reménysége volt. És egyebekben is tehetséges: Wamberto most 45 éves, egyik fia ugyebár Wanderson, aki 25 esztendős, a bátyja, Danilo Sousa Campos 30, és most a Dinamo Minszkben játszik.

Az Atalanta U23-as brazil válogatott kerettag középső és bal oldali védője, Roger Ibanez ellenben már megegyezett a Romával, különleges keretekben: egymilliós kölcsönzési díj, 2021 nyarán bizonyos számú pályára lépés esetén nyolcmillió eurós vételi kötelezettség (tehát nem opció), kétmilliónyi bónuszokkal, és ha 2024-ig eladja a Roma, a vételár tíz százaléka még az Atalantáé.

Nézzük, kiket hordott fel a talján sajtó erre a védőposztra: Cyrus Christie (Fulham), Loris Benito (Bordeaux), Omar Alderete (Basel), Carlos Augusto (Corinthians), Pau Torres (Villarreal), Facundo Medina (Talleres), Kenny Tete (Lyon).

 

Erősödhet a horvát vonal, a legismertebb kiszemelt közülük a válogatott kerettag balhátvéd, Borna Sosa (VfB Stuttgart), de az U21-es válogatott középhátvéd, Josko Gvardiol és 19 éves kollégája, Mario Nikolic (szintén Dinamo Zagreb) is bekerült a megfigyelők noteszébe.

Érdekes módon két monacói is római lehet: a bal oldali mindenes Antonio Barreca és a fiatal üstökös, Pietro Pellegri.

Érdekes véget ért az Interrel tervezett Leonardo Spinazzola, Matteo Politano csere: itt már az orvosi vizsgálatokig is eljutottak a felek a 25-25 millió eurós üzletben, de a római védő, Spinazzola megbukott a milánói orvosi vizsgálatokon (pontosabban az elsőn, az újabb vizsgálatra már el sem ment), aztán már csak a sportigazgatók közötti nyilvános vádaskodás és szájkarate maradt hátra.

Mindennél fontosabb hír viszont az, hogy új korszak kezdődhet az AS Románál: lassan célegyenesbe érnek a tárgyalások az elnök-tulajdonos James Pallotta illetve Dan Friedkin és fia között: utóbbiak cége 780 millió euróért megvenné a klub részvényeinek a többségét, ráadásul 240 millió euróval járulna hozzá a költségvetéshez. A klub adóssága decemberben 272 millió euró volt...

Pallotta cáfolta azt az értesülést, hogy a bevételből megveszi a Newcastle Unitedet.

A NAPOLI ügyesen tesz-vesz mostanában, értve a lubickolást a Mercatóra, nem pedig a futballpályákra, ugyanis egy időben olyan jól ment Gennaro Gattuso csapatának, hogy felmerült Carlo Ancelotti visszahívásának a lehetősége...

Gattuso maradt, és lecserélheti a fél csapatát: kapott húszmillió euróért (és négymillió bónuszért) egy topklubok által is csábított középső középpályást, Stanislav Lobotkát, ráadásul többéves részletekben lehet törleszteni az árát (ő évi 1.8 milliót keres majd), mellette szerepel a Lipcsétől 13 millióért megszerzett védekező középpályás, Diego Demme, aki a keresztnevét tudjuk kiről kapta...

Nem szokták hangsúlyozni, de mi ne sikkadjunk el fölötte: Demme édesapja olasz és nagy Diego Maradona-fan, ám a kis Demme kedvenc játékosa és példaképe nem az Isteni, hanem... Gattuso! És ezt nem idén nyilatkozta, hanem még tavaly nyáron. Éves bére kétmillió euró nettóban.

Visszatért kölcsönből két szélső, Gennaro Tutino és Amato Ciciretti, de ők másik kölcsönbe kerültek, az U19-es válogatott karmestert, Gianluca Gaetanót a Cremonesének adták oda egy időre, az egykoron a válogatott keretében is megfordult, 2016-ban tízmillióért vett hátvédet, Lorenzo Tonellit a Sampdoriához engedték el, 2.5 milliós „muszájopció” keretében.

Rómánál is délebbre ment Politano, talán a veterán Fernando Llorentéért is cserébe, de természetesen nem csak úgy, flikk-flakkok nélkül: Politano másfél évre írt alá, 2.5 milliós kölcsönzési díjért és 19 milliós vételi kötelezettséggel, kétmilliós bónusszal, Llorente csak a nyárig költözik Milánóba, ha igazak a hírek, ami ellenben bizonyos: az olasz szélső hétfőn átesett Nápolyban az orvosi vizsgálatokon, és megfelelt (ott is), kedden már be is mutatta őt a Nápoly.

Nem aprózta el a Nápoly, a Hellas Veronától egyszerre három játékost akar megvenni, a Szofjan Amrabat, Amir Rrahmani, Kumbulla hármasért 35 millió eurót ajánlott, utóbbit azonban az Inter is vinné. Előbbi árán már megegyeztek a felek (15+1 millió), de a játékos sokkal több fizetést akar, mint amennyit a kérő adna, a háttérben a Fiorentina sejlik fel – Rrahmani ellenben 14 (+1.5) millióért máris a Nápolyé, de a tavaszt még a csodás Veronában tölti. Éves bére 1.8 millió lesz, a nyáron a Dinamo Zagreb alig 2.1 millióért adta el.

A manchesteri Tahith Chong állítólag nem menne Portugáliába Bruno Fernandesért cserébe, Nápolyban is kiköthet.

Aki olvassa sorozatunkat, észrevehette, a hamarosan lejáró szerződésű Dries Mertens szinte neve minden ligában előfordult, ez a rutinos olvasóink számára csak egyet jelenthet: a harmincon felüli támadó mindenes hamarosan új, zsíros szerződést kap – Nápolyban. Egy konkrét, neki tett ajánlatról tudunk egyelőre: a Monaco ötmilliós aláírási pénzt és évi ötmillió eurós nettó bért sem sajnálna tőle.

Érdekes dolog a pénz, az Ajax jót nevetett a Jan Vertonghenért kért 12 millió eurón és a játékos évi 4-5 milliós bérigényén, a Napoli sem áldoz ennyit érte, hiszen a nyáron lejár a belga szerződése – és 33 éves lesz, miként Mertens.

 

Akinek helyettese adott esetben honfitársa, Yannick Carrasco lehet, de ő mesés jövedelmet húz Kínában, havi egymillió eurót, bónuszok nélkül, nettóban (!), kérdés, keresett-e már annyit, amennyi neki elég. Arkadiusz Milik örülne az évi 2.5 millió helyett négynek is, ennyiért hosszabbítana, Allannak is éppen ennyit ajánlottak fel, mert nem meglepő módon vinné őt Carlo Ancelotti az Evertonhoz, de felmerült, hogy elcserélik az Interrel Vecinóra (ennek örülnének még csak a milánóiak!).

Nincs olcsó és jó csatár: a mainzi Jean-Philippe Mateta és a brightoni Neal Maupay minimum 30 milliós vétel, plusz járulékos költségek, Giroud-nak a kora és a fizetése magas, a sassuolós Jeremie Bogára visszavételi opciója van a Chelsea-nek. Mozdítható Jesse Lingard is, érte el kell adni azonban legalább két sztárt, olcsóbb szélső Nikola Ninkovics az Ascoliból. A Sky Sports Italia esküszik, hogy a Nápoly 21 millió eurót ajánlott a SPAL-nak Andrea Petagnáért, de kosarat kapott, pedig még zsíros bónuszokat is ajánlott. A Matetáért tett ajánlatáról is fellebbent a fátyol: húszmillió euró plusz Amin Younes játékjoga, de 18 millióba kerülne az interes ígéret, Andrea Pinamonti is...

Egy balhátvédet is keres még a klub: a brazil származású, de görög válogatott Leonardo Kutrisz (Olympiakosz), klubtársa, Konsztantinosz Cimikasz és Arthur Masuaku (West Ham) a kiszemeltek.

Llorente a Tottenhamnél és Barcelonánál is vészmegoldásként merült fel, ugyanakkor hívta a fizetését természetesen sokalló Parma is, Fauzi Gulamért tízmilliót ajánlott a Watford, ezzel a Lille, a Monaco és a Marseille elé vágott, Amin Younesért a Torino, Sassuolo, a Mainz, 1. FC Köln, Werder Bremen, Sampdoria, Leverkusen, Genoa nyolcas áll sorba (a Samp és a Napoli már megegyezett egymással, de a támadó visszautasította a genovai ajánlatot), Ancelotti pedig a 38 millió euróért megvetetett szélsőt, Hirving Lozanót is tárt karokkal várja az Evertonnál.

José Callejónt hívja haza az Espanyol (ügynöke szerint nem tudtak megegyezni a Nápollyal a hosszabbításban), Fabián Ruiz inkább nyári célpont a Barcelonánál, az U21-es válogatott bekket, Sebastiano Lupertót a Genoa kerülgeti.

Érdekes utat jár be mostanában a Nápoly: Aurelio De Laurentiis elnök minden tőle telhetőt megtett, hogy az északi csapatokkal felvegye a harcot, de nem jött össze sem a bajnoki cím, sem a BL-vitézkedés, de még egy Európa-liga-döntő sem. A különc tulajdonos ebben az idényben jó 140 millió eurót dobott rá a transzferekre az eladáson felül, a fentiek mellett Konsztantinosz Manolasz, Alex Meret, Eljif Elmas, Giovanni Di Lorenzo és David Ospina kedvéért, és a nyáron folytathatja a költekezést, már csak azért is, mert fix 53 milliós bevétele lesz a Simone Verdi, Roberto Inglese, Marko Rog, Tonelli sor után.

A Nápoly keretének összértéke közelít a 700 millió euróhoz, a legdrágább kezdőcsapat 480 millió euró, és hogy rossz formában is mekkorákat tudnak harapni, arról a Juventusnak vannak a legfrissebb tapasztalatai.

 

SERIE A
ÁTIGAZOLÁSOK, 2020 TELE

ATALANTA
Érkezett: Lennart Czyborra (Heracles Almelo, 4 500 000 euró), Duván Zapata (Sampdoria, kölcsön után végleg, 12 000 000)
Kölcsönbe: Mattia Caldara (Milan)
Kölcsönből vissza:Joao Schmidt (Nagoja Grampus), Dejan Kulusevski (Parma), Luca Vido (Crotone),Aimone Cali (Catanzaro),Fabio Eguelfi (Frosinone), Stefano Mazzini (Pontedera), Alessandro Eleuteri (Feralpisalo), Gaetano Monachello (Pordenone)
Távozott:Dejan Kulusevski (Juventus, 35 000 000 euró)
Kölcsönbe:Mbaye Seck (Brusaporto), Eyob Zambataro (Ravenna),Fabio Eguelfi (Feralpisalo), Gaetano Monachello (Venezia), Stefano Mazzini (Piacenza), Musa Barrow (Bologna), Alessandro Eleuteri (Alessandria), Luca Vido (Pisa), Roger Ibanez (Roma)
Kölcsönből vissza: Simon Kjaer (Sevilla)

BOLOGNA
Érkezett: Emanuel Vignato (Chievo, 2 000 000)
Kölcsönbe: Musa Barrow (Atalanta)
Kölcsönből vissza:Orji Okwonkwo (Montreal Impact), Hamza el-Kauakibi (Piacenza), Juan Manuel Valencia (Cesena),Nicolás Domínguez (Vélez Sarsfield)
Távozott:Szafir Taider (Montreal Impact, kölcsön után végleg, ingyen)
Kölcsönbe:Mattia Destro (Genoa), Juan Manuel Valencia (Reggio Audace), Emanuel Vignato (Chievo), Hamza el-Kauakibi (Pianese)

BRESCIA
Érkezett:Simon Skrabb (Norrköping, 2 800 000), Birkir Bjarnason (al-Arabi, ingyen)
Távozott: Felipe Curcio (Salernitana, i.)
Kölcsönbe:
Leonardo Morosini (Ascoli)

CAGLIARI
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Filip Bradaric (Hajduk Split)
Távozott:Simone Aresti (Olbia)
Kölcsönbe: Alessandro Deiola (Lecce), Simone Pinna (Empoli), Filip Bradaric (Celta Vigo)

FIORENTINA
Érkezett:
Kölcsönbe: Patrick Cutrone (Wolverhampton, 3 000 000)
Kölcsönből vissza:Maximiliano Olivera (Olimpia Asunción)
Távozott:Gilberto (Fluminense, 80 000)
Kölcsönbe:Michele Cerofolini (Casertana),Bryan Dabo (SPAL), Jacob Rasmussen (Erzgebirge Aue), Sebastián Cristóforo (Eibar), Pedro Guilherme (Flamengo, 1 000 000)

GENOA
Érkezett:Valon Behrami (egyesület nélküli), Sebastian Eriksson (IFK Göteborg, 50 000)
Kölcsönbe:
Mattia Perin (Juventus), Mattia Destro (Bologna)
Kölcsönből vissza: Andrea Cambiaso (Alessandria), Nicholas Rizzo (Carrarese), Schäfer András (Chievo), Raúl Asencio (Ascoli), Stephane Omeonga (Cercle Bruges)
Távozott:Sandro (Goiás, i.)
Kölcsönbe:Nicola Dalmonte (Trapani), Riccardo Saponara (Lecce), Sinan Gümüs (Antalyaspor), Stephane Omeonga (Hibernian), Raúl Asencio (Cosenza), Schäfer András (DAC)

HELLAS VERONA
Érkezett:Fabio Borini (Hellas Verona, i.)
Kölcsönbe: Amir Rrahmani (Napoli)
Kölcsönből vissza:
Alberto Fiumicetti (Fermana), Joseph Ekuban (FK Partizani), Karim Laribi (Empoli), Abdoulaye Traoré (Rende)
Távozott:
Kölcsönbe:
Lubomir Tupta (Wisla Kraków), Daniel Bessa (Goiás), Karim Laribi (Bari), Joseph Ekuban (Virtus Francavilla), Amir Rrahmani (Napoli, 14 000 000), Liam Henderson (Empoli),
Alberto Fiumicetti (Mantova), Alessandro Crescenzi (Cremonese)
Kölcsönből vissza: Gennaro Tutino (Napoli)

INTERNAZIONALE
Érkezett: Ashley Young (Manchester United, 1 500 000), Christian Eriksen (Tottenham, 20 000 000)
Kölcsönbe: Victor Moses (Chelsea)
Kölcsönből vissza:Gabriel Barbosa (Flamengo), Lorenzo Gavioli (Venezia)
Távozott: Gabriel Barbosa (Flamengo, 17 000 000)
Kölcsönbe:
Lorenzo Gavioli (Ravenna), Valentino Lazaro (Newcastle United, 1 500 000), Matteo Politano (Napoli, 2 500 000)

JUVENTUS
Érkezett:Dejan Kulusevski (Atalanta, 35 000 000)
Távozott:Mario Mandzukic (al-Duhail, ingyen)
Kölcsönbe:Dejan Kulusevski (Parma), Mattia Perin (Genoa)

LAZIO
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Marius Adamonis (Catanzaro)
Távozott:
Kölcsönbe:Riza Durmisi (Nice), Marius Adamonis (Sicula Leonzio)

LECCE
Érkezett:Giulio Donati (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Alessandro Deiola (Cagliari), Riccardo Saponara (Genoa)
Kölcsönből vissza:
Joakim Milli (Monopoli)
Távozott:Andrea Tabanelli (Frosinone, 250 000), Joakim Milli (Nardo, i.)
Kölcsönbe:Luka Dumancic (Gozzano),Andrea La Mantia (Empoli), Riccardo Fiamozzi (Empoli), Antonino Gallo (Francavilla Calcio), Romario Benzar (Perugia), Edgaras Dubickas (Gubbio), Radoszlav Tsonev (Monopoli), Marco Bleve (Catanzaro)

MILAN
Érkezett:Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy, ingyen)
Kölcsönbe: Simon Kjaer (Sevilla), Asmir Begovic (Bournemouth)
Kölcsönből vissza: Riccardo Forte (Piacenza)
Távozott: Gustavo Gómez (Palmeiras, kölcsön után végleg, 4 500 000),Fabio Borini (Hellas Verona, i.)
Kölcsönbe:
Pepe Reina (Aston Villa),Mattia Caldara (Atalanta),Riccardo Forte (Lecco)

NAPOLI
Érkezett:Diego Demme (RB Leipzig, 12 000 000), Stanislav Lobotka (Celta Vigo, 20 000 000), Amir Rrahmani (Hellas Verona, 14 000 000)
Kölcsönbe: Matteo Politano (Inter, 2 500 000)

Kölcsönből vissza: Raffaele Russo (Pro Vercelli), Gennaro Tutino (Hellas Verona)
Távozott:
Kölcsönbe: Raffaele Russo (Rieti), Gennaro Tutino (Empoli),Amato Ciciretti (Empoli), Lorenzo Tonelli (Sampdoria), Gianluca Gaetano (Cremonese), Amir Rrahmani (Hellas Verona)

PARMA
Érkezett: Gastón Brugman (Pescara, kölcsön után végleg, 2 500 000)
Kölcsönbe:Dejan Kulusevski (Juventus),Jasmin Kurtic (SPAL, 500 000)
Kölcsönből vissza: Andrea Dini (Trapani), Francesco Golfo (Trapani), Riccardo Santovito (Reggio Audace), Cristian Cauz (Trapani.)
Távozott:Gianni Munari (visszavonult),Abdou Diakhate (Stratford Town), Matteo Luigi Brunori (Pescara, kölcsön után végleg, 500 000), Cristian Cauz (Ravenna, i.)
Kölcsönbe:Luca Zamparo (Reggio Audace),Cristian Cauz (Ravenna), Andrea Dini (Avellino), Francesco Golfo (Potenza), Riccardo Santovito (Rimini)
Kölcsönből vissza:Dejan Kulusevski (Atalanta), Luca Zamparo (Rimini)

ROMA
Érkezett:
Kölcsönbe: Roger Ibanez (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Bruno Peres (Sao Paulo)
Távozott:
Kölcsönből vissza:Davide Zappacosta (Chelsea, 2020.01.31.)

SAMPDORIA
Érkezett:Andrea Bertolacci (egyesület nélküli), Jeison Murillo (Valencia, 12 000 000)
Kölcsönbe: Lorenzo Tonelli (Napoli)
Kölcsönből vissza:Dodo (Cruzeiro), Leonardo Benedetti (Spezia)
Távozott:Dawid Kownacki (Fortuna Düsseldorf, kölcsön után végleg, 7 500 000), Duván Zapata (Atalanta, kölcsön után végleg, 12 000 000)
Kölcsönbe:Jeison Murillo (Celta Vigo), Leonardo Benedetti (Vis Pesaro)

SASSUOLO
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Alessandro Carrozza (Messina), Andrea Cisco (Pescara)
Távozott:
Kölcsönbe:
Luca Mazzitelli (Virtus Entella), Alessandro Carrozza (Vigor Carpaneto), Andrea Cisco (Novara)

SPAL
Érkezett:
Kölcsönbe: Bryan Dabo (Fiorentina), Kevin Bonifazi (Torino)
Kölcsönből vissza:Shaka Mawuli (Zlate Moravce)
Távozott:Gabriele Moncini (Benevento, 2 500 000), Everton Luiz (Salt Lake, kölcsön után végleg),Shaka Mawuli (Ravenna, i.)
Kölcsönbe: Jasmin Kurtic (Parma, 500 000)

TORINO
Érkezett:
Távozott:
Kölcsönbe: Alessandro Buongiorno (Trapani), Kevin Bonifazi (SPAL), Andrea Zaccagno (Virtus Entella)

UDINESE
Érkezett: Marvin Zeegelaar (Watford)
Kölcsönből vissza:Felipe Vizeu (Gremio), Ewandro Costa (Fluminense),Mamadou Coulibaly (Virtus Entella), Svante Ingelsson (Pescara)
Távozott:Ignacio Pussetto (Watford, 8 000 000)
Kölcsönbe:Felipe Vizeu (Athletico Paranaense), Ewandro Costa (Sport Recife),Mamadou Coulibaly (Trapani), Francisco Sierralta (Empoli),Felipe Vizeu (Ahmat Groznij), Svante Ingelsson (Kalmar FF)

Vastaggal az elmúlt hét igazolásai, lezárva hétfőn este.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik