Antonio Conte már nem az Inter vezetőedzője (Fotó: AFP)

 

Szerda reggel beszámoltunk róla, hogy a La Gazzetta dello Sport információi szerint Antonio Conte, a friss olasz bajnok Internazionale vezetőedzője 48 órán belül távozhat a klubtól. A hivatalos bejelentésre végül két napot sem kellett várni, hiszen a milánói egylet órákkal később saját honlapján erősítette meg a híresztelést.

„Klubunk bejelenti, hogy közös megállapodást követően felbontja Antonio Conte vezetőedző szerződését. Az Inter köszönetet mond Antoniónak az általa elvégzett kivételes munkáért, melynek csúcspontja a tizenkilencedik bajnoki cím elhódítása volt” – olvasható a milánóiak hivatalos közleményében.

A távozás fő oka a La Gazzetta dello Sport szerdai beszámolója szerint az, hogy, bár az Inter kínai többségi tulajdonosa szeretné, ha Olaszországban és a nemzetközi porondon továbbra is a legjobbak között lenne az együttes, a koronavírus-járvány okozta gazdasági hatások miatt drasztikus lépésre szánta el magát: fizetéscsökkentést tervez, ami nem nyerte el az olasz tréner tetszését.

A most 51 esztendős Conte 2019-ben szerződött az Interhez, s a 2019–2020-as idényben a Serie A tabellájának második helyén végzett együttesével, míg a nemrég lezáruló idényben bajnok lett. Ami az európai kupaporondot illeti, az előző idényben Európa-liga-döntőig vezette az Intert, míg a most záruló kiírásban csupán a 4. helyen végzett csapatával a Bajnokok Ligája csoportkörében.