Serie A: Luca Toni meg akarta ütni Louis van Gaalt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.10. 17:11
null
Toni lába sokszor elsült, egyszer majdnem a keze is (Fotó: AFP)
A szezon végén visszavonuló Luca Toni a Juventus vasárnapi legyőzését követően elárulta, egyszer közel állt ahhoz, hogy ökölharcot vívjon korábbi edzőjével, Louis van Gaallal.

 

A Hellas Verona 38 éves csatára 22 éven át tartó pályafutását zárja le az idény végén. A búcsú nem sikerül szépre, már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy a veronai együttes kiesik az élvonalból.

A hétvégén némi meglepetésre a Hellas legyőzte a bajnok Juventust, Toni tizenegyesből volt eredményes a mérkőzésen. A hórihorgas támadó elismerte, hogy nem ápol túl jó kapcsolatot a Verona jelenlegi vezetőedzőjével, Luigi Delnerivel, de távolról sem ez karrierje legrosszabb játékos–edző kapcsolata.

„Delnerivel nem jövünk ki jól, ez nem titok – ismerte el a szezonban hat gólt szerző csatár. Ez most nem a bókok ideje, mindenesetre mindig egyenesen viselkedtünk egymással” – tette hozzá.

„Karrierem során volt sokkal rosszabb, például Louis van Gaal a Bayern Münchennél. Vele majdnem összeverekedtem egyszer, annyira feszült volt a viszony közöttünk” – emlékezett vissza a támadó, aki a jövőjét is érintette pár szóval.

„Nem tervezek edzői karrierbe kezdeni. Korábbi csapattársaimon látom, hogy öt évet öregednek minden tizenkét hónapban, amióta trénernek álltak. Köszönöm, én ebből nem kérek.

„Hozzám közelebb áll egy sportigazgatói poszt. Beszélni fogok a Verona elnökével, mert úgy érzem, még tartozom ennek a városnak. Szeretnék segíteni a klubnak, hogy minél előbb visszatérjen az élvonalba, mert ott van a helye” – tekintett előre Toni.

„Ha ez nem jön össze, akkor is keresni fogok valamit, mert kétlem, hogy a feleségem örülne neki, ha a túl sokat lennék otthon” – tette hozzá viccesen a csatár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik