Serie A: kezdésként kiállították a kapusát, de fordított a Lazio

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.08.14. 20:39
A Lazio hazai pályán 2–1-re legyőzte a Bolognát az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 1. fordulójának vasárnapi játéknapján, míg az első osztályba 26 év után visszatérő Cremonese, bár közel volt a bravúros pontszerzéshez, a 95. percben esett öngóllal 3–2-re kikapott a Fiorentina vendégeként.

Viharos meccset vívott egymással a Lazio és a sárga mezes Bologna (Fotó: Getty Images)
Viharos meccset vívott egymással a Lazio és a sárga mezes Bologna (Fotó: Getty Images)
Viharos meccset vívott egymással a Lazio és a sárga mezes Bologna (Fotó: Getty Images)
Viharos meccset vívott egymással a Lazio és a sárga mezes Bologna (Fotó: Getty Images)
Viharos meccset vívott egymással a Lazio és a sárga mezes Bologna (Fotó: Getty Images)

LAZIO–BOLOGNA 2–1

Katasztrofálisan kezdődött a meccs a hazaiak számára: a bajnokságban ezen az estén debütáló Luís Maximiano kapust már a 6. percben kiállították, mivel a 16-oson kívül kézzel állított meg egy vendégakciót.

A Bologna élt is az emberelőnnyel, az első játékrész hajrájában Marko Arnautovic büntetőből megszerezte a vezetést. Néhány perc múlva aztán kiegyenlítődött a létszám, Adama Soumaoro megkapta a második sárga lapját.

A második félidő is feszült légkörben zajlott, sok volt a vita, de a hazai publikum örömére nem maradtak el a gólok sem. Az egyenlítéshez kellett némi szerencse is: Manuel Lazzari élesen középre lőtt, Lukasz Skorupski kapus lábbal mentett, de pechjére éppen Lorenzo De Silvestri lábát találta el, ahonnan a hálóba vágódott a labda.

Bő tíz perccel később eldőlt a meccs: egy zavaros, elakadni látszó hazai akció végén az elé pattanó labdával Szergej Milinkovics-Szavics mesterien kiugratta Ciro Immobilét, aki higgadtan, a kapus lába között a hálóba gurított.

Egy kis stat: Ciro Immobile negyedikként csatlakozott azokhoz a labdarúgókhoz, akik egymást követő öt olasz idényrajton gólt szereztek. Amióta három pont jár a győzelemért a Serie A-ban (1994–95), Roberto Muzzi, Andrij Sevcsenko és Luis Muriel volt képes öt egymást követő „gólos rajtra”. (Opta)

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

FIORENTINA–CREMONESE 3–2

Közel volt a pontszerzéshez a 26 év után feljutó Cremonese, hiszen Giacomo Bonaventura, majd a debütáns Luka Jovics gólját is megválaszolta: előbb David Okereke talált be a hazaiaknak – neki is ez volt az első meccse új csapatában –, majd másodjára Matteo Bianchetti.

A második egyenlítésnél ráadásul már emberhátrányban voltak a vendégek, mert Gonzalo Escalante az első félidő hajrájában egy elhibázott szerelésért piros lapot kapott.

Nem kis részben a több nagy védést bemutató Ionut Radunak volt köszönhető, hogy a vendégek tartották az ikszet, aztán éppen a 25 éves román kapus vált a hajrá tragikus figurájává. A 95. percben Rolando Mandragora balról középre tekert, a labda a hosszú felsőbe tartott, Radu megfogta – aztán a kapufának ütközve bezuhant vele a gólvonal mögé...

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

OLASZ SERIE A
1. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések
Fiorentina–Cremonese 3–2
(Bonaventura 16., Jovics 34., Radu 90+5. – öngól, ill. Okereke 19., Bianchetti 68.)
Lazio–Bologna 2–1 (De Silvestri 68. – öngól, Immobile 79., ill. Arnautovic 38. – 11-esből)
Később
Salernitana–Roma 0–1 (Cristante 33.)
Spezia–Empoli 1–0 (Nzola 36.)

A FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA

Hétfő
18.30: Hellas Verona–Napoli
20.45: Juventus–Sassuolo

Szombat
Lecce–Internazionale 1–2
(Ceesay 48., ill. R. Lukaku 2., Dumfries 90+5.)
Monza–Torino 1–2 (Mota 90+4., ill. Mirancsuk 43., Sanabria 66.)

Milan–Udinese 4–2
(T. Hernandez 11. – 11-esből, Rebic 15., 67., B. Díaz 46., ill. Becao 2., Maszina 45+4.)
Sampdoria–Atalanta 0–2 (Tolói 26., Lookman 90+5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik