Serie A: kettészakadt a Juventus öltözője Allegri miatt

B. J.B. J.
Vágólapra másolva!
2022.10.13. 18:34
null
Beszédes pillantások? (Fotó: AFP)
Nincs jó formában a Juventus, és ahogyan az ilyenkor lenni szokott, szinte mindenki szerint más a felelős. Pontosabban egy biztos: a többség szerint a másik a felelős.

 

Megosztotta a Juventus játékoskeretét a csapat vezetőedzőjének, Massimiliano Allegrinek az a döntése, hogy a Maccabi Haifától elszenvedett kellemetlen vereség után edzést tart, és ez rávilágít arra, hogy a csapaton belül sokan elégedetlenek a mesterükkel. A szurkolók meg a játékosok teljesítményével…

Pocsék formában futballozik a nyári nagy változások után (vagy éppen ezek miatt, esetlen éppen ezek ellenére?) a Juventus, a csapat a Bajnokok Ligájában egyszer nyert, háromszor kikapott, a bajnokságban három győzelmet aratva 9 forduló után a 8. helyen áll, 13 ponttal.

Sokak szerint a vezetőedző, Massimiliano Allegri hibája a rossz szereplés, de rendre kiáll mellette elnöke, Andrea Agnelli (ezt tette a minap is).


Amint arról Romeo Agresti újságíró beszámolt, a Juventus néhány játékosa nem értett egyet azzal, hogy az izraeli vereség után edzésre van szükségük, ez a klubon belüli megosztottság jele. A szerb HotSport a csapat két szerb légiósának a helyzetét elemezve megemlíti, hogy Dusan Vlahovics és Filip Kosztics az edző ellen szervezkedő csoporthoz tartozik, a La Repubblica szerint kevesen állnak a mester mellett a játékoskeretből, és meglepő módon a mostanában igazolt játékosok is ellene fordultak.

Ők azok, akik nincsenek jóban a csapat vezérével, Leonardo Bonuccival…

Az olasz újság értesülései szerint Allegri feltétlen híve Wojciech Szczesny, a kezdőkapus, mellette Danilo, Juan Cuadrado, Mattia De Sciglio és Mattia Perin.

Nem úgy a mester által először a profik közé hívott Moise Kean, akivel egyre rosszabb a viszonya, de Manuel Locatelli, Weston McKennie, Bremer és Federico Gatti is elégedetlen a szakemberrel a két szerb mellett, a La Repubblica forrásai szerint még súlyos sérülése előtt Federico Chiesa is hűvös viszonyban volt Allegrivel.

Ángel Di Maríával jó a vezetőedző kapcsolata, holott volt némi feszültség, vagy inkább csak „gyanúper” közöttük amiatt, hogy a játékosnak fontosabb a közelgő világbajnokság, mint a klub érdeke, és igaz ez Leandro Paredesre és Paul Pogbára is.

„Pogba korábban nagyon nagy Allegri-fan volt, de úgy tűnik, a dolgok megváltoztak, és az edző már másként néz rá” – írja a GFNI, amely szerint a Allegri nem igazán bízik a fiatalabb játékosokban, és ez meghatározza a velük való kapcsolatát is.

 

Denis Zakaria, Matthijs de Ligt és Cristiano Ronaldo szintén rosszban volt Allegrivel, de ők távoztak (egyikük sem értett egyet az Allegri által megkövetelt játékstílussal).

A rossz kezdésért eleinte Allegrit hibáztatták (az elnöke is azt nyilatkozta legutóbb, hogy mindenkit meglep ezzel, de most sem rúgja ki Allegrit), ám az olasz lapok szerint úgy tűnik, megfordult a hangulat a szurkolók körében, akik már a játékosokat tartják felelősnek: Torinóban a csapat stadionja körül transzparensekkel álltak ki drukkerek a mester mellett, és a játékosokat hibáztatták, egyben felszólították őket, hogy mutassák meg, mennyire hűségesek a Juventus mezéhez, és mennyire elkötelezettek a Juventus mellett.

Természetesen az interneten percről percre bukkannak fel újabb és újabb jelöltek a csapat kispadjára, a Juventus szombaton a városi rivális Torinóhoz látogat.

Nem a legjobb előjelekkel.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik