A Gazetta vasárnapi címlapja szerint Asensio az egyik kiszemelt a Milannál (Fotó: Getty Images)


A 22 esztendős, kilencszeres belga válogatott Alexis Saelemaekers 36 bajnokin (minden sorozatot figyelembe véve 46 tétmeccsen) lépett pályára az előző idényben az AC Milannál, java részt a jobb szélen, ám nem nyújtott maradandó teljesítményt, amit 1 bajnoki gólja és 3 gólpassza is alátámaszt. A milánóiak őt pótólnák a kezdőben, a két kiszemelt pedig: Marco Asensio (Real Madrid) és Hakim Zijes (Chelsea).

Mint arról beszámtolunk, a firss Bajnokok Ligája-győztes madridiak spanyol válogatott jobbszélsőjének már csakegy év maradt hátra a szerződéséből, s egyelőre még nem kapott hosszabbítási ajánlatot, mert a klub a játékos döntésére vár. A Marca szerint a Real Madrid csak akkor adna új kontraktust Asensiónak, ha elfogadja: nem lesz kezdő.

A 26 éves támadó az előző La Liga-idényben karrierje eddigi legtöbb bajnoki gólját (10) jegyezte, de a fontos BL-meccseken rendre kimaradt a kezdőből. Az olasz La Gazetta dello Sport értesülései szerint ő Paolo Maldini sportigazgató első számű kiszemeltja a milánóiaknál, az ára pedig legfelejebb 30 millió euró körül lehet, hiszen egy év múlva lejár a szerződése.


Az olasz átigazolási guru, Fabrizio Romano ezzel szemben arról írt, hogy a Chelsea marokkói szélsője, Hakim Zijes már közel áll hozzá, hogy Milan-játékos legyen, a tárgyalások, egyeztetések ugyanis régóta folynak, Thomas Tuchel vezetőedző pedig hajlandó lenne elengedni a sérülékeny, s sokszor a kispadra szoruló játékosát. Zijes a mögöttünk hagyott idényben 44 tétmeccsen lépett pályára a Chelsea-ben, ezeken pedig 8 gólt és 6 gólpasszt jegyzett.