Serie A: Kassáról igazolt fiatal kapust a Juventus

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.08.31. 14:40
null
Jakub Vinarcík a Juventusba igazolt (Fotó: Juventus)
Az olasz élvonalbeli Juventusba igazolt Jakub Vinarcík, az FC Kosice U17-es szlovák válogatott kapusa – derült ki a kassai klub közleményéből.

 

A 16 éves kapus júniusban próbajátékon vett részt Torinóban, ahol meggyőzte a Juventus Akadémia vezetőit, és augusztus végén Vinarcík 2024-ig szerződést kötött a 36-szoros olasz bajnokkal.

„Azt a koncepciót, amit az Akadémia vezetői és edzői kialakítottak, szeretnénk még tovább fejleszteni – így Geri Ádám, a Kassai Labdarúgó Akadémia igazgatója. – Bízom benne, hogy rövid időn belül megkezdődik az Akadémia létesítményeinek építése, ami jelentős mérföldkő lesz nemcsak a kassai, de a kelet-szlovákiai futball számára is. Óriási merítési lehetőséget látunk ebben a régióban és kollégáimmal folytatjuk az eddigi munkát, hogy még több hasonló tehetséget adjunk a foci világának.”

Az FC Kosice legnagyobb tulajdonosa a Slovak Sport Development s.r.o., amely a magyar Borsodsport Invest Kft. többségi tulajdonában áll, és amely labdarúgó akadémiát is épít a kassai stadion közelében. Az erről szóló megállapodást még 2020 decemberében kötötték Kassa városával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik