Hamarosan újabb szabálymódosítás következhet (Fotó: AFP)

 

A Serie A-ban jelenleg a kezdőjátékosok mellett 12 főt nevezhet egy vezetőedző a bajnoki mérkőzésekre, közülük azonban legfeljebb három szállhat be a meccs folyamán az eddigi szabályok szerint. A BBC információi szerint azonban az Olasz Labdarúgó-szövetség már benyújtotta a szükséges kérelmeket a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség Szabályalkotó Testületének (IFAB), és válaszra vár.

Az angol portál szerint a szabályváltoztatást főleg az élvonal topklubjai javasolták a szövetségnek, ami érthető, hiszen erősebb keretük van, mint a többi csapatnak. Ugyanakkor az elképzelés alacsonyabb szinten már élesben működik, a Serie C együttesei a 2017–2018-as idény kezdete óta ötször cserélhetnek meccsenként.

A Bajnokok Ligája kieséses szakaszában már bevezettek egy cserékkel kapcsolatos szabálymódosítást a múlt idényben. A BL-csapatok a rendes játékidőben továbbra is három cserét használhatnak föl, ha azonban hosszabbításra kerül sor, akkor még egyszer változtathatnak az összeállításon. A szabály nemsokára a válogatott meccseken is érvénybe lép, hiszen már elfogadták az alkalmazására való kérelmeket a 2020-as Európa-bajnokságra.