Serie A: Ibra után egy újabb klublegenda hagyja el a Milant – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.06.06. 08:09
null
Paolo Maldini (balra) és Ricky Massara (jobbra) pénteken még Leao szerződéshosszabbítását hozták tető alá, mostanra azonban távozni kényszerültek (Fotó: Getty Images)
Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint (többek között a Calciomercato, a Gazzetta dello Sport és a Corriere dello Sport is erről írt) az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan azonnali hatállyal megválik technikai igazgatójától, a klubot játékosként három évtizeden át szolgáló Paolo Maldinitől, s vele együtt a sportigazgatói teendőket ellátó Ricky Massara is távozni fog a piros-fekete együttestől.

A döntés hátterében a fent említett források szerint az áll, hogy Maldini és a klub amerikai tulajdonosi köre között fennálló nézeteltérések mostanra váltak orvosolhatatlanná. Gerry Cardinale, a milánói klubot birtokló RedBird Capital Partners vezére a „nem megfelelő eredmények” mellett a klub költségvetésével kapcsolatban sem értett egyet a nagyfokú autonómiát élvező klublegendával, s többek között az olyan játékosok szerződtetését is rajta kérte számon, mint Divock Origi vagy Charles De Ketelaere.

Paolo Maldini már a klub előző vezérigazgatójával, Ivan Gazidisszel sem ápolt jó viszonyt, de 2022-ben szerződéshosszabbítást írt alá, amely a döntések terén nagyfokú autonómiát biztosított neki.

A váltás híre alaposan meglepte a szurkolókat, hiszen a BL-indulást garantáló bajnoki negyedik helyezés elérése, valamint a Bajnokok Ligájában az elődöntőig tartó menetelés jó eredménynek tűnt – sajtóhírek szerint Cardinale nem osztotta a véleményt, mondván, a csapat csak a Juventus pontlevonása miatt tudott beférkőzni a legjobb négybe.

A szurkolók mellett a játékosok sem fogadták örömmel a hírt, a keret legmeghatározóbb tagjai rendkívül csalódottan reagáltak Maldiniék távozására, írja a Calciomercato. A meghatározó futballisták közül Théo Hernandez, Sandro Tonali vagy épp Mike Maignan is megdöbbent a hír hallatán – az egykori ikonikus védő mindhárom labdarúgó Milánóba érkezésében kulcsszerepet játszott. Hozzájuk hasonlóan Rafael Leaót is meglepte a váltás híre, a szerződését a napokban meghosszabbító portugál csatár maradásában is Maldini játszotta a legfőbb szerepet. A 23 éves kiválóság egy sejtelmes Twitter-bejegyzésben reagált a történtekre.

 


 

A távozók pótlásáról egyelőre nincs hír, de olasz sajtóhírek szerint Cardinale a játékosmegfigyelésért felelős Geoffrey Moncadát szeretné kinevezni a távozó Maldini, Massara páros helyére – munkáját a jelenlegi vezérigazgató, Giorgio Furlani segítené.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik