Serie A: Franck Ribéry bejelentette a visszavonulását

Vágólapra másolva!
2022.10.21. 14:05
null
Franck Ribéry bejelentette a visszavonulását (Fotó: AFP)
Bejelentette a visszavonulását Franck Ribéry, a franciák 81-szeres válogatott, 2006-ban világbajnoki ezüstérmes labdarúgója – írja az MTI.

A 39 éves szélső a közösségi médiában közzétett videóban számolt be a döntéséről pénteken, hozzátéve, térdfájdalmai miatt az orvosok javasolták neki azt, hogy hagyjon fel a profi labdarúgással.

„A fájdalom az utóbbi időben csak fokozódott, az orvosok pedig hajthatatlanok, így tehát nincs más választásom, abba kell hagynom a játékot” – fogalmazott Ribéry, aki legutóbb az olasz élvonalban szereplő Salernitanában játszott, ahova tavaly nyáron, a Fiorentinától igazolt át ingyen.

Ribéry pályafutása legsikeresebb időszakát a Bayern Münchennél töltötte, ahol 2007-től 2019-ig futballozott. A bajor klub színeiben Bajnokok Ligáját, kilenc német bajnoki címet, hat Német Kupát, négy Német Szuperkupát, valamint Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot is nyert. A Bayernben 273 bajnoki mérkőzésen 86 gólt szerzett, számos egyéni elismerése közül kiemelkedik, hogy 2013-ban harmadik lett az Aranylabda-szavazáson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik