Még nem derült ki, miért kapott pirosat, de a büntetése már megvan (Fotó: AFP)

A Serie A kedden közölte a hétvégi bajnokin kiállított svéd támadó büntetését. Indoklásként kiemelték: a csatár szombaton a Parma elleni idegenbeli találkozó 60. percében provokatív magatartást tanúsított a játékvezetővel szemben, amiért piros lapot kapott. Azt azonban már nem hozták nyilvánosságra, hogy Ibrahimovic mit mondott a játékvezetőnek a 3–1-re megnyert összecsapáson.

A tabellán második milánói gárda szakvezetője, Stefano Pioli így nem számíthat a 39 éves támadó játékára vasárnap, amikor a tabellán 13. Genoát fogadják a 31. fordulóban.

Ibrahimovic kulcsembernek számít az AC Milanban, a bajnokságban 17 mérkőzésen 15-ször volt eredményes. Ebből tíz gólt még az őszi idényben szerzett, mind a hat mérkőzésén betalált az ellenfelek kapujába. Tavasszal viszont 11 meccsen öt gól a mérlege, nyolcszor gólképtelennek bizonyult.

A kiállítást követően egyébként a  Sky Sports Italia és több egyéb sajtóorgánum a felvételek alapján a „Nem érdekel, amit mondok? Ez fura….” szavakat tulajdonította Ibrahimovicnak. Ebből az utóbbi mondat olaszul így hangzik: „Mi sembra strano”, ám ehelyett Fabio Maresca játékvezető a „Sei un bastardo” kifejezést érthette, ami finoman szólva körülbelül annyit tesz: „Rohadék vagy”. Nem mindegy…

 

OLASZ SERIE A
30. FORDULÓ
Parma–Milan 1–3
(Gagliolo 66., ill. Rebic 8., Kessié 44., Rafael Leao 90+4.)

(MTI)