Cristiano Ronaldo közel 20 millió eurót követel a Juventustól (Fotó: Getty Images)

 

Mint ismert, a világjárvány kitörése után, több más bajnoksághoz hasonlóan, 2020. március 9-én 105 napra leállították az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság küzdelmeit, s június 22-én nézők nélkül folytatódott a pontvadászat. A szurkolók hiánya jelentős bevételkiesést okozott a kluboknak, melyek ezért csökkentették a futballisták és a stábtagok fizetését.

Így történt ez a Juventusszal is, amely két körben redukálta le játékosai bértömegét: előbb az összes labdarúgó és az akkori vezetőedző, Maurizio Sarri fizetését egyformán csökkentették, majd második körben minden játékossal egyénileg tárgyalt a klub vezetősége.

A Torinóból utóbb Manchesterbe visszatérő, azóta már a szaúdi Al-Naszrt erősítő Cristiano Ronaldo a Gazzetta szerint most lépéseket tett, hogy megkapja a világjárvány miatt felfüggesztett fizetését, s az erről szóló dokumentumokat már bekérte a torinói ügyészségtől.

A portugál sztár korábban beleegyezett, hogy nem kéri vissza azonnal a pénzt, de most úgy fest, igényt tart a jussára, amely az olasz lap szerint 19.9 millió euró (7.3 milliárd forint).

A Gazzetta megjegyezte, a torinóiak egy másik korábbi labdarúgója, az argentin Paulo Dybala is visszakérte korábban a Juvétól az elmaradt fizetését, végül a felek hárommillió euróban egyeztek meg.